Плато в старата сграда - повече пространство за живеене

Няколко етажа един върху друг не са необичайни. Високите сгради са построени по такъв начин, че леглата могат да имат няколко етажа. Мецанин под формата на плато може да се изгради и в стара сграда с висок таван.

Плато в старата сграда

По-специално старите сгради в градовете имат високи тавани. Ако апартаментите са големи, всички стаи могат да се ползват такива, каквито са. Но ако апартаментът е от малката страна, трябва да помислите за инсталиране на плато в едната или другата стая. Спалнята, детската стая и евентуално. дневната е идеална за това.

  • Прочетете също - изолация над гредите в стари сгради
  • Прочетете също - свързване на стари сгради с нови сгради
  • Прочетете още - Периметрова изолация в стари сгради

Плато в детската стая

Плато в детската стая е добро решение, за да се даде на децата повече пространство за игра. Леглото може да бъде на платото, под което детето може да постави играчките си и, ако е необходимо, дори да построи своеобразна пещера.

Плато в спалнята

През повечето време на платото се поставят мебели, които са необходими на по-дълги интервали. Обикновено използвате леглото само през нощта, което означава, че не е нужно да се изкачвате на платото по няколко пъти на ден. Просто се уверете, че над матрака има поне метър въздух, за да не си блъскате главата в тавана, когато седите в леглото. Пространството под платото може да се използва като гардероб.

Плато в хола

Плато дори е опция в хола. Например, той може да побере дивана, докато трапезарията или бюрото са разположени отдолу. Платото в хола е добро и в големите стаи. Разположен като галерия, той е подходящ за кът за сядане, от който гостите имат красива гледка към останалата част от хола.

Сглобяване

Когато сглобявате платото, трябва да обърнете внимание на стабилна конструкция. От вас зависи дали ще изберете дървена рамка или може би дори конкретизирате фалшив таван. Можете да фиксирате дървото към стената с дюбели, но са възможни и стабилни опори. Важно е пространството отдолу да е лесно достъпно. Под платото трябва да има поне 1,80 м въздух, по-добре е 2 м.