Висока пръчка на коляното или пълен под?

Независимо дали сте създали пълен етаж или само едно таванско помещение с висока колянна пръчка в сградата на къщата под покрива, не е незначителен въпрос. Когато разликата е, е от съществено значение. В този принос трябва да се създаде малка яснота.

Когато коленичим, когато пълен лък?

От когато на последния етаж с Kneescock се счита за пълен етаж, не се определя в цялата страна. Кои стойности прилагат всеки, трябва да премахнете съответните национални сгради на федералните държави. Въпреки това, няма повече конкретни дефиниции на пълен етаж във всички lbvn.

  • Прочетете също - така че тире колене
  • Също така прочетете - има минимална височина в Kneescock?
  • Също така прочетете - така облечете коленете

Ако има такава, класификацията на най-горния етаж в пълен слой винаги се основава на определена връзка между височината на коляното и минималната зона на място, пълна с жилищна височина. Това означава, че определена минимална зона на тавана трябва да има пълния размер на пребиваването. Цялата жилищна височина обикновено е в 2.30 или 2,40 метра в зависимост от състоянието. Пълната височина на жилища се наемат в стаята, местността, за която може да се изчисли пълната наемна цена.

Примери за границата, от която се брои един таванско помещение като пълен етаж:

  • Височината на светлината от 2,30 метра трябва да се даде на най-малко две трети от площта на подлежащия етаж
  • Височината на светлината от 2,30 метра трябва да бъде дадена на най-малко три четвърти от площта на подлежащия куршум
  • На поне три четвърти от площта на пода отдолу трябва да се даде ясна височина от 2,20 метра

Първите два варианта са най-често срещаните разпоредби във федералните провинции.

Версията с три четвърти от минимална площ с ясна височина от 2,30 метра се прилага, например, в Баден-Вюртемберг, Хесен и Рейнланд-Пфалц.

Две трети от площта на пода отдолу трябва да са в таванско помещение с минимална височина поне 2,30 метра в Берлин, в Хамбург, в Северен Рейн-Вестфалия.

В Долна Саксония 2,20 м е чистата височина. Минималната площ, която прави последния етаж пълен етаж, е три четвърти от площта на пода отдолу.

Превърнете горния етаж в пълен етаж

Пълен етаж не се нарича пълен етаж за нищо. Просто е по-лесно да живеете в стая с определена минимална площ с удобна за ходене височина. За да повдигнете буквално тавански етаж до пълен етаж, можете също да го повдигнете . С правилното планиране и експертна подкрепа, това по същество отнема по-малко време, отколкото може да изглежда на пръв поглед.