Дърво за покритие: Каква е разликата между глазура и масло?

Оставянето на дърво непокрито във вашия дом или градина не е добра идея. Естественият материал е доста устойчив, но реагира на постоянни атмосферни влияния и механични натоварвания. Без лак, глазура или масло повредите настъпват много по-бързо, например причинени от проникване на влага. Вече сте решили да не рисувате: Сега можете да избирате само между глазура или масло.

Това, което записва дървена глазура?

Дървесната глазура е сравнително тънка и прониква дълбоко в порите. Той не образува слой на повърхността, освен ако не използвате дебел слой глазура. Това обаче трябва да се използва само за стабилни по размер компоненти.

При този тип защита на дървесината естествената дървесна структура остава видима и понякога дори се подчертава. Независимо от това, времето вече не може да причини толкова големи щети, дървото става значително по-устойчиво.

Имате избор между глазура на синтетична смола на основата на разтворител и акрилна глазура, разреждаща се във вода. Последното се счита за по-екологично и здравословно, но не винаги могат да се постигнат същите атрактивни ефекти, както при алтернативата, базирана на разтворител.

Какво отличава дървеното масло?

Дървесното масло също прониква през порите и едва ли има слоеобразуващ ефект. Сушенето не става физически, както при глазурата (разтворителят се изпарява), а химически чрез втвърдяване. Този процес обикновено отнема малко повече време.

Маслата за дърво обикновено идват от природата, те имат дълга традиция, която се корени в доиндустриалните времена. Оптичният ефект се различава значително от глазурата, той създава кадифен блясък, който не може да се имитира изкуствено.

Естественото зърно се подчертава по приятен начин, нанасянето често се извършва с кърпа, вместо с четка. Дървените мебели и настилките по-специално се възползват от това специално покритие.

Покритие върху дърво: глазура и масло в пряко сравнение

Глазура от дърво масло
от естествен произход химичен произход
без разтворители с разтворител
изсъхва чрез окисляване изсъхва чрез изпаряване
бавен процес на сушене изсъхва сравнително бързо
често се нанася с кърпа винаги се нанася с четка
дълга традиция от индустриалните времена
подчертава дървесното зърно подчертава дървесното зърно
прониква през порите прониква през порите
кадифен блясък за дървото не свети или по-скоро "трудно"
Съвети и трикове И двата продукта имат едно общо нещо: както глазурата, така и маслото трябва редовно да се обновяват върху дървото. Покритието винаги се износва с течение на времето.