Без химикали и нежно оцветяване на дърво с кафе

Здравословно, естествено и нежно петно ​​може да се направи от кафе като чай. Цветовата сила на кафето и чая е известна от неволно създадените упорити петна. За да се маринова с кафе, трябва да се увеличи дозата на обичайния вариант за пиене. Разбира се, възможно е само потъмняващо боядисване.

Критерии за цветовия ефект и интензивност

Освен всичко друго, кафето съдържа химически съединения, които осигуряват типичния тъмножълт до кафяв до почти черен цвят. Тези меланоидини остават ефективни дори след процеса на готвене и след охлаждане. Когато оцветявате с кафе, идеалът може да се използва и винаги е подходящ за оцветяване на дърво в тъмно.

  • Прочетете също - Бяло оцветяване на дърво с помощта на спомагателни методи
  • Прочетете също - Четкайте дървото декоративно и зацапвайте дълбоко
  • Прочетете също - Лакираното дърво изисква цялостно отстраняване на боята преди оцветяването

Степента на оцветяване и цветният резултат до голяма степен зависят от следните фактори:

  • Продължителност на действието
  • Концентрация на кафеварка
  • Вид и начален цвят на дървото
  • Начален цвят на кафето

Докато повечето видове кафе са в гамата кафяви, някои видове могат да бъдат почти черни. Кафените зърна се пекат много дълго, особено за еспресо, което позволява оцветяването на черното с праха, получен от тях.

Съвети как да процедирате на практика

Като основно правило за дозировката, запасът от кафе трябва да се вари от около четири пъти по-висока концентрация от варианта за пиене. Като алтернатива могат да се изчислят около четири супени лъжици кафе на прах на 500 милилитра вода. Процесът на готвене остава същият. Колкото по-нежно е кафето, толкова по-добре оцветителите остават ефективни. Следователно методите за приготвяне френското пресоване или потокът от филтър за кафе са за предпочитане пред варенето в машина за ситопечат или напълно автоматична машина.

Дозата може да се увеличи според нуждите според желания ефект, докато запасът от кафе остава течащ и течен. Колкото по-твърда е дървесината за мариноване, толкова по-тънко трябва да е кафето. Кафето е особено подходящо за самостоятелно ецване на антични ястия.

В случай на готово смляно кафе на прах трябва да се гарантира, че печенето е станало без добавяне на чужди вещества. Например в някои райони и страни по време на печенето се добавя захар, която буквално може да „залепи“ резултата, когато дървото е оцветено.

Съвети и трикове Ако искате да персонализирате цвета, най-добре е да използвате кафе на зърна, които сами смилате. Подобно на удоволствието от пиенето, кафето не само развива вкуса си по-автентичен, по-чист и по-силен, но и оцветява.