Почистете дървото декоративно и го оцветете дълбоко

Когато дървесната повърхност се обработва механично чрез четкане, понякога се появяват дълбоки бразди. За да може дървото да получи равномерен и хомогенен цвят, оцветяването е по-обещаващо от остъкляването или лакирането. Работите за образуване на филм запушват браздите и унищожават желания ефект. Петно оставя конструкциите отворени.

Бразди и канали засилват автентичността

Ключова характеристика на повърхностите от естествено дърво е триизмерната форма на конструкцията. Дори когато гладко рендосаните и опесъчени дървета развиват много красиви зърна и текстури, браздите и каналите придават още по-голяма автентичност.

  • Прочетете също - оцветяване на дърво и лакиране на повърхността със защитно покритие
  • Прочетете също - оцветяване на дърво химически или с тъмно петно
  • Прочетете също - Бяло оцветяване на дърво с помощта на спомагателни методи

Четкането на повърхностите пред античното петно ​​или върху откритите греди в стари сгради и фахверкови сгради е особено популярно. В зависимост от размера, размера, повърхността, вида на дървото и желания ефект има безброй видове четки и методи за използване, от които да избирате.

Ръчно четкане

По-малките мебели и аксесоарите за дома могат да бъдат обработени с телена четка или стоманена вълна. Изработена по поръчка дъска за нокти също може да поеме функция четка.

Машинно четкане

В повечето случаи тренировката (48,00 евро на Amazon *) е идеалният инструмент. Трябва да се вземат предвид следните фактори:

  • Вид дървесина: твърда или мека дървесина, ранна или късна дървесина
  • Реакция на дървото с метали чрез танинова киселина, смола, лигнин (мед, месинг)
  • Подредба на четина (раздута, възлова, заоблена, с форма на четка, с форма на гърне)
  • Диаметърът и фиността на четина
  • Найлонова тел, за да се избегне контакт между метал и дърво
  • Възможна скорост на въртене без изгаряния

Мислете триизмерно след четкане

При четкане, винаги по посока на зърното, по-меките компоненти на дървото се "надраскват". Структурата на дървото сега се състои от бразди и канали. Под лупа повърхността изглежда като планински и долинен пейзаж.

Петното трябва да бъде разпределено по такъв начин, че да навлажни равномерно планинските върхове, планинските флангове и дъната на долината. Четките са особено подходящи за тази цел. Важно е да отслабнете равномерно на всички места, т.е. на върховете, както и в долините.

Ако е възможно, трябва да се избягват стоящи локви с петна. За тази цел ъглите на парцал и плат без ватиран шев или без власинки и абсорбираща хартия са идеални.

Съвети и трикове Вашата основна цел при оцветяването на четките повърхности е да се гарантира, че количеството и времето на експозиция на петно ​​са възможно най-равномерни във всяка точка. Настройте консистенцията и вискозитета според размерите на браздите и каналите.