лечение на дървени греди срещу гниене

Лечението на дървени греди обслужва няколко гола. В допълнение към запазването на гниене, дървото трябва да бъде защитено срещу насекомо и заразяване с вермин. Има и визуални съображения като цвят, интензивност на зърното и текстурата. За почти задачи отвън са налични различни методи и средства.

Листа и игла ролки

Както при всяка обработка за защита на дървесината, мненията на експертите се различават по отношение на степента и по какъв начин дървените греди трябва да бъдат защитени. Докато на този въпрос може да се отговори въз основа на мнение и вкус в случай на неносещи декоративни греди, статичната стабилност трябва да се поддържа с носещи греди, особено на открито.

  • Прочетете също - свързване на дървени греди без винтове
  • Прочетете също - напълнете дървени греди, вместо да ги подменяте
  • Прочетете също - измазване на дървени греди, отворени за дифузия или вентилирани

В случай на нова конструкция, необходимата обработка може да бъде повлияна от избора на вид дърво. Широколистните дървета като дъб, лиственица, робиния и бряст, както и тропическите гори като бамбук, bangkirai и тик са устойчиви на атмосферни влияния. Дървените греди изобщо не могат да бъдат защитени или могат да бъдат адекватно защитени с естествени защитни средства като масло или восък.

Маслата за игли трябва да бъдат импрегнирани. Spruce, бор и ела мелодия без адекватно и многократно лечение. В този случай грундирането и последващият инсулт е установен с лазуран като общ метод.

Показател DIN 68800

За съществуващи греди, дървесните видове трябва първо да бъдат открити. В много стари сгради почти автоматично се използва, толкова по-трайно широколистно масло. Ако дървените греди са редактирани, еластичната сърцалка често може да бъде изложена след отстраняването на сертифицираните разделители. В този случай решението за лечение на свой ред е въпрос на вкус.

Когато рисувате в дървени греди, трябва напълно да се въздържате от химията. Маслата и восъците иззвъняха като агент за лечение. Ако е необходимо, можете да правите оптични промени поради линии или боядисване с цветове без разтворители.

Боядисването на дървени греди от външната страна на иглолистните дървета не осигурява адекватна защита от атмосферни влияния без химически добавки. Техническите изисквания и предпоставки за извършване на подходяща обработка са изложени в писмена форма в DIN 68800.

Съвети и трикове Научете повече за подробностите в DIN 68800 относно дела на сърцевината и бялата дървесина в гредите, механичните бариери срещу насекоми и вентилираните строителни системи, които също могат да бъдат оптимизирани по-късно. Всяко избягване на химическа импрегнация защитава вашето здраве и здравето на вашите дървени греди.