баланс дървен под: създаване на равна повърхност

Ако ламинат или плочден под трябва да се полагат на стар дървен под, дървото трябва да бъде балансирано преди това. Дори когато преместването на килим, всяка неравномерност изразява неприятно. Ето защо ще ви покажем тук в инструкциите, тъй като можете да компенсирате стария дървен под, за да приложите нов настилка.

Ниво дърво

Ако изравните дървен под, не само произвеждайте перфектно ниво под земята за новия ви настилка. Особено с по-стари къщи, лъжливият таван е слабо изолиран. Това води до звукови предавания между изстрелите. Поради компенсационната маса (19.95 € в Amazon *), която се прилага върху дървения под, звуковата изолация между етажите се подобрява едновременно.

Нашата препоръка

Течен пластмаса 5L Подова настилка 50м² Цветно бетонно покритие (сребристо сиво)
32,03 EUR за продукта

Бил дървен етаж стъпка по стъпка

  • Грунд за компенсационна маса
  • Компенсация
  • Дървен Кит / Гразуем (6,99 € в Amazon *)
  • Машина за мелене
  • Spatula
  • Роля на боята
  • Удар
  • Телескопичен прът

1. Подгответе под земята

Дървеният под трябва да бъде шлифован, преди да можете да го компенсирате. В този случай той не зависи от красотата. По-важното е, че проследявате шитрите и ноктите, които могат да бъдат изпъкнали. Тези малки странности трябва да бъдат потънали или извадени.

По-големите клони и щети трябва да се пълнят с дървена част. Чрез дупка от аст, компенсационната маса може да се движи под дървения под, което трябва да бъде предотвратено.

2. Дървен подгряване

Така че дървеният под може да бъде постоянно комбиниран с компенсационната маса, трябва да се приложи грунд. Най-лесният начин е, че с роля на боя, която прикрепяте към телескопична дръжка. Така че не е нужно да се огъвате и да имате добър обхват на работа и не влизайте в грунда. Ако използвате обаче грунда, въпреки това не могат да се образуват локви. Дървото гадно влага, но набъбва твърде много влага. Праймът и дървесният под трябва да изсъхнат старателно преди да се приложат компенсационната маса.

Нашата препоръка

Течен пластмаса 5L Подова настилка 50м² Цветно бетонно покритие (сребристо сиво)
32,03 EUR за продукта

3. Разбъркайте компенсацията

Компенсационната маса трябва да се смесва напълно след инструкциите на производителя. С тази работа не можете постепенно да изработвате стаята, но винаги трябва да компенсирате напълно цялата земя.

4. Баланс дървен под

Компенсационната маса се излива просто на земята. След това използвайте плъзгача, за да разпределите масата равномерно в стаята. Включете ролката на телескопичната дръжка, за да поддържате добро разстояние до влажната маса. Но преди да можете да започнете с плочките на почвата или полагането на ламинат, трябва непременно да отговаряте на времето за сушене. В противен случай дървото може да получи увреждане на влага.

Съвети и трикове са много леки подутини, можете също да смущавате нов ламинат на добър удар звукоизолация. Ако въздействието на звуковата изолация не изглежда толкова достатъчна за подутините, хлабавото легло също е полезно в ламинат, както и компенсация. Това дори ще бъде премахнато отново, за разлика от компенсационната маса, че дървото се променя непоправимо.