Напълнете дървения таван по траен начин въпреки кухините

Специалното изкуство за запълване на дървен таван е да нанесете пълнителя, без той да изчезва в кухините на свободно висящите дъски или панели. За това трябва да се използва много вискозна смес и да се използват няколко трика. Оптичното разстояние за гледане е добре дошъл партньор.

Изисква се твърда последователност

Предимството на дървената ламперия на тавана е ниското натоварване и относително голямото разстояние за гледане. Дизайнът често е недостатък. Окачените тавани или панели обикновено имат кухини на гърба. Отворите и пукнатините, които трябва да се запълнят, могат да бъдат достигнати само от едната страна. Трайното нанасяне на пълнителя (4,25 евро на Amazon *) трябва да се извършва с твърда консистенция.

  • Прочетете също - Времето за изсъхване на шпакловката варира
  • Прочетете също - Напълнете камъните с шал равномерно и трайно
  • Прочетете също - прилагайте внимателно варова мазилка

Решаваща помощ може да бъде адхезивността, която се предлага например в самоделни дървени шпатули на основата на лепило. Въпреки това, при боядисване или остъкляване по-късно могат да възникнат проблеми с адхезията, тъй като лепилото за дърво (6,49 евро на Amazon *) не може да задържа цветове с грес.

Време за сушене и попълване

За да се получи възможно най-добрият шанс за обработка, пълнителят трябва да се смеси, така че да може да се нанася "точно толкова". Бучката на вискозната маса може да се предотврати, като внимателно се затопли например със сешоар. Колкото по-малко свързващо вещество има в нивелиращата смес, толкова повече се съкращава времето за сушене.

При запълване на таван се препоръчва един човек непрекъснато да смесва пресен пълнител, а вторият човек да го използва директно. Приблизителен размер топка за голф трябва да се използва като ориентир.

Механична помощ

В зависимост от вида и формата на отворите и пукнатините са възможни някои импровизирани помощни средства за поставяне на пълнителя, без да се притискат. Ако има дупки, през дупката може да се постави коктейлен чадър. Като го завъртите и го издърпате напред-назад под лек ъгъл, екранът се отваря на гърба на дървото. При запълване на отвора с пълнител дървената дръжка на чадъра се държи и масата се разпределя около него в кръг. След като пълнителят изсъхне и затегне, дръжката може да се отчупи или отсече с резачка за тел.

Коничните тапи могат да служат като допълнителни помощни средства. Те се вкарват с по-дебелата страна като пълнител на отвори, докато се закрепят здраво.

Съвети и трикове Когато смесвате пълнителя си, уверете се, че консистенцията е създадена в свързващото устройство за поръчки и след това пълнителя.