Дървени подови дъски правят балкона по-домашен

Подът от дъска изглежда много по-елегантен от конвенционалния бетонен под на балкона. Така че ако бетонният под или някакви съществуващи плочки все пак трябва да бъдат заменени, нов под от дървени дъски на балкона е добра идея.

Отнесете пода на балкона

Под от дъска може да бъде положен върху всяка основа на балкона. Дори не е нужно да пробивате в строителната тъкан или да я повреждате по някакъв друг начин. Когато се движите, можете дори просто да демонтирате подовата дъска и да я вземете със себе си.

 • Прочетете също - дървените подови дъски на балкона носят естественост
 • Прочетете също - дъските за балкон от дърво са надстройка за всяка открита площ
 • Прочетете също - Подструктура за дървени подови дъски - ето как работи

Хубав нов бос балкон

Импрегнираното под налягане борово дърво е най-доброто за подовете на балкона. Bangkirai, бамбук или евкалипт са малко по-скъпи, но и по-трайни. Подходящи са дъбови дъски или дъгла от ела от местните гори.

Стъпка по стъпка до новия балконски под

 • Импрегнирани подови дъски
 • Летви / квадратен дървен материал
 • Винтове от неръждаема стомана
 • Ниво на духа
 • Акумулаторна отвертка
 • Настолен трион (749,90 евро на Amazon *) / мозайката
 • Правило за сгъване
 • молив

1. Поставете летва или квадратна дървесина успоредно на стената на къщата. В зависимост от размера на балкона, оставете разстояние от около 60 сантиметра между летвите. Първият квадратен дървен материал трябва да е на около пет сантиметра от стената на къщата.

2. Използвайте нивелира, за да проверите дали квадратните дървета са прави. В противен случай слоят на гредоред трябва да бъде облицован малко. Най-добре е да използвате не абсорбиращ, плосък материал като PVC или плътна гума.

3. Когато подконструкцията е перфектно подравнена по този начин, изрежете дървените дъски, които ще полагате през подконструкцията. Също така дръжте малко разстояние от стената на къщата. Три до пет сантиметра трябва да са достатъчни за това.

4-ти. Сега завийте дъските към основата. За да направите това, предварително пробийте дъските с фина бормашина за дърво (11,68 евро на Amazon *), за да не се скъсат при завинтване.

5. Всяка дъска трябва да бъде прикрепена към всяка квадратна дървесина. Тъй като не сте установили постоянна връзка с подовия етаж на балкона, тази мярка гарантира стабилността на новия балконски под.

Съвети и трикове Не поставяйте основата директно върху пода на балкона, а върху твърди квадратни парчета гума, които са малко по-малки от дебелината на гредите. Това означава, че дървото не е постоянно във водата и не гние толкова бързо.
Можете да получите такива парчета безплатно, ако изрежете старо парче PVC или друга гумена подложка. За съжаление стиропорът не е подходящ за това, защото скърца и се рони.