Поддържайте и поддържайте дървени подови дъски

Без значение колко добре е защитена дървесината на дъските, от време на време е необходимо да се шлайфа дъските. Ремонтът на подови дъски може да бъде отложен малко за в бъдеще, ако подът винаги е добре обгрижван. Но това включва и стресиране на дървения под възможно най-малко.

Поддръжка на дървени подови дъски - дървено масло и масло по-свежи

Изненадващо, но опреснител за масло понякога може да произведе по-добър защитен слой върху дървения под, отколкото самото масло може да направи първоначално. Тогава освежителят също е по-скъп от добро дървесно масло. От друга страна, с него е лесно да се работи и не показва ръбове или подходи, ако не се грижи за целия под.

  • Прочетете също - глазирайте дървени дъски - запазете зърното
  • Прочетете също - изравняване на дървени дъски - гладък под
  • Прочетете също - Сами рисувайте дървени дъски

Масло от дърво

Когато имате писта в дървения под, обикновено е твърде късно. Но можете да го предотвратите, ако отново и отново преработвате особено напрегнатите места с дървено масло след цялостно почистване. Но внимавайте да не нанесете твърде много масло.

Реновиращо мляко - лак

Много експерти съветват да не се полира, тъй като те образуват постоянен слой. Поради това се препоръчва при повечето продукти да се отстранят предварително други филмообразуващи продукти от дървото. Тъй като това обикновено е възможно само с шлифовъчна машина, не може да се препоръча полиране или обновяване на мляко.

  • Масло от дърво
  • Освежител за масло
  • Мляко за обновяване на дърво

По-малко е повече

Колкото по-малко се натоварва почвата, толкова по-малко трябва да се обновява. Така че първата стъпка в грижата за пода е събуването на обувките. Камъни в подметките на обувките ви и влагата, която се пренася, увреждат много дъските на пода.

Но трябва да внимавате и при почистване. Винаги трябва да използвате прахосмукачката само с приставката с мека четина, в противен случай ще надраскате металната долна страна. Важно е също така да не оставяте пода да се намокри прекалено при почистване, тъй като влагата може да изкриви дървото. Освен това проникващата влага оставя тъмни петна по дървените дъски на пода.

  • събуйте обувките
  • Използвайте само прахосмукачки с приставка за четки
  • причиняват малко влага при избърсване
Съвети и трикове За грижата за дървени подови настилки дървените масла са много по-добри от восъка. Ако трябва да се поддържат само няколко зони на пода, маслото може да се използва почти невидимо без ръбове и подходи. За съжаление това не е възможно невидимо с дървесен восък. Тук е по-добре да повторно обезцветите целия дървен под.