Дървените подови дъски често са по-евтини от очакваното

Ако смятате, че трябва да вземете заем, за да използвате дървени дъски като настилка, едва ли бихте сгрешили. В зависимост от вида на дървото, истинското масивно дърво е дори по-евтино от повечето видове ламинат или обикновен килим.

Разликите в цените са в сорта

В допълнение към количеството на покупката, което е фактор в цената на дървените дъски, само видът дърво всъщност определя цената. Ценоразписът започва много евтино с бор, който в най-добрия случай вече се предлага за около десет евро на квадратен метър.

  • Прочетете също - Остатъци: открийте евтини оферти за дървени подови дъски
  • Прочетете също - пълнител от дървени дъски за равна повърхност
  • Прочетете също - дъските за балкон от дърво са надстройка за всяка открита площ

Цената на квадратен метър от другите скандинавски гори обикновено е малко по-висока от тази на бора. Подовите дъски от лиственица или смърч обикновено се предлагат за по-малко от 20 евро. Тук само особено красиви оценки ще бъдат по-високи.

Следващият в нашата въображаема ценова листа е дъбът. Лесно компенсира цената си, която често започва около 30 евро на квадратен метър, с високо ниво на издръжливост и устойчивост. Дори обувките на висок ток не се обиждат с дъбов под.

Подовите дъски от висок клас имат своята цена

Топлият червен нюанс на черешовото дърво може да бъде положен на пода само от около 50 евро на квадратен метър. Но твърдостта и красотата на дървото също са несравними за неговите ентусиасти и си заслужават по-високата цена.

Особено студените стаи, ориентирани на север, имат огромна полза, ако в тях има дъска от черешово дърво. Разбира се, все още има многобройни видове дърво, които са подходящи за дървени подови дъски. Но много цени след това надхвърлят това, което един майстор сам иска да създаде.

Един от скъпите примери е дъската от орех. В най-добрия случай можете да вземете масивни орехови дъски „вече“ за 150 евро на квадратен метър. Малко по-доброто и привлекателно сортиране започва само над 200 евро на квадратен метър.

Още съвети за закупуване на дървени дъски

Както обикновено в живота, козметиката е разрешена върху дървена дъска. Затова наистина не е задължително да е орех в хола у дома. Ако все пак искате да изберете тъмния, благороден цвят на дървото за вашия интериор, трябва да купите и остъклите дъбови дъски.

Съвети и трикове Проверете коя посока на полагане всъщност посочва стаята. Може да станете значително по-евтини с по-къси дървени дъски и пак да можете да покриете перфектен под с масивно дърво.