Боядисайте вътрешността на дървената къща с естествени продукти

Фокусът при боядисването на дървена къща на закрито е безвредността на боите, глазурите или маслата. Като цяло, химическите съставки и разтворители трябва да се избягват напълно. Вече се предлагат много биологично безвредни продукти със или без непрозрачен ефект.

Ленено масло чудодейно лекарство

По принцип при боядисване на дървени греди и дървени повърхности на закрито се препоръчва остъкляване или омазняване. Отвореното, необработено дърво поема прах и влага, може да се напука и да се натроши по време на отоплителния сезон и не е защитено от признаци на употреба, като например детски ръце.

  • Прочетете също - Ето колко често се препоръчва рисуването върху дървена къща
  • Прочетете също - Какъв цвят е подходящ за боядисване на дървена къща
  • Прочетете още - Боядисване на дървена къща професионално и устойчиво

Глазури на водна основа и продукти на основата на смола или ленено масло могат да се използват като бои за вътрешна употреба. Балсамите от пчелен восък осигуряват специална защита срещу потъмняване. Други восъци от дърво също са подходящи за подове и седалки. Във всеки случай, когато избирате цветовете за дървена къща, външните бои не трябва да се прехвърлят вътре. Дори след дълго време те могат да развият вредни пари.

Насища и запечатва

Глазурата винаги трябва да бъде доста тънка, когато се прилага на закрито. Честото водно "къпане" на дървените повърхности насърчава проникването на глазурата или маслата дълбоко в дървото. Един вид измазване с пет или повече прохода работи най-добре за дървените повърхности на закрито.

Суровинното ленено масло е доказан начин на боядисване на дървени къщи отвътре в Скандинавия от векове. Типичните цветове кал, които включват популярното шведско червено, са обогатени с нишесте. Те имат недостатъка, че не са устойчиви на абразия. Допълнително разработените глазури и лакове от ленено масло развиват устойчив на абразия филм, когато изсъхнат. Калните цветове и липите могат да бъдат запечатани с шеллак.

Интервали за боядисване отвътре

При боядисване вътрешността на дървото трябва да бъде наситена с глазура или масло. Ако глазурата или маслото образуват издатини, когато се нанасят с четка или кърпа, дървото е наситено. Тази степен на покритие ще се прилага най-малко пет години.

Съвети и трикове Боядисайте дървената си къща вътре при умерени температури от 15 до 25 градуса по Целзий както вътре, така и извън къщата. В сухите фази не забравяйте да избягвате температурни спадове с повече от пет градуса, включително през нощта. В противен случай глазурите и маслата могат да се сгъстят в смазаните дървени греди и да затруднят равномерното разпределение.