дървени саласади като корпус на цвекло

Дървените плочи не само ограничават леглото оптимално на тревата или за тротоара, те също могат да ламинират малки разлики в ръба на цвеклото или на терена. Благодарение на палисадите дори не трябва да почистите beeetrand. Тук ви показваме какво има значение при поставянето на дървените плочи.

Купете палисаден

Не купувайте най-евтините палисади, които лежат в магазина за хардуер. Някои дървени сортове мързеливи много бързо, ако сте постоянно изложени на влагата на почвата като палисада. Видове дърво, като смърч, бреза или бук, не трябва да използвате като палисади. По-добре е местният дъб. Лиственица или дъгласова ела също са доста издръжливи, въпреки че обикновено са много по-скъпи.

  • Прочетете също - Закрепване на дървени стълбове към бетон
  • Прочетете също - удължете дървени стълбове - различни фитинги
  • Прочетете също - маскирайте дървени стълбове - различни решения

Чук в дървени палисади стъпка по стъпка

  • Дървени палисади
  • Fäustel
  • Чук
  • малка дъска
  • Ниво на духа
  • линия
  • Правило за сгъване

1. Планирайте границите на леглото

Ако искате да изградите извита граница, трябва да поставите градински маркуч по планираната граница. Това е най-добрият начин да видите как линиите се движат приятно и все още коригират дъгите.

2. Тренирайте височина

В случай на граница на леглото с различна височина, трябва да започнете или с най-високата, или с най-ниската палисада. Ако например границата на леглото трябва да има най-ниската точка в средата, трябва да започнете от тук и след това да задържите останалите палисади малко по-високо. Имайте предвид, че палисадите могат да бъдат допълнително забити по-късно. Така че първоначално трябва да чукате в палисадите, а после да решите последната линия.

3. Поставете палисади

Когато чукате в палисадата, определено трябва да защитите главата на палисадата. Ако повърхността е повредена, по-късно влагата може да проникне по-лесно и дървото ще изгние по-бързо. Или използвайте подходящ задвижващ ръкав, който е поставен на върха на палисадата като защита, или поставяте малка дъска над главата на палисадата. Това също така предотвратява разцепването на палисадата в горната част.

Съвети и трикове Ако искате да използвате дървените палисади, за да предотвратите разпространението на някои растения, като бамбук, под земята, палисадите също трябва да бъдат поставени достатъчно дълбоко. Докато ментата например не се разклонява толкова дълбоко в земята, бамбукът със своите коренища все още може да проникне в бариера с дълбочина 60 сантиметра.