Изработване на дървени керемиди - домашна алтернатива на керемидите

Покривите с дървени керемиди са много редки - но всички те имат своите предимства, също в сравнение с класическите глинени керемиди. Можете също така да направите сами дървени херпес зостер. Можете да разберете как да направите това в тази публикация.

Изработването на дървени керемиди изисква подходящите инструменти

Покриването на покриви с дървени керемиди не е много често срещана алтернатива, но предлага няколко предимства пред традиционните покривни материали.

 • Прочетете също - обикновени керемиди от керемиди: алтернативна опция за покривно покритие
 • Прочетете също - Шиндлите с покрив от шисти са дълготрайни
 • Прочетете също - Високо издръжлива алтернатива - Калаени керемиди

Когато правите собствени херпес зостер обаче, трябва да отделите много време - получавате керемидите сравнително евтино, в зависимост от цената на дървото.

Инструментите, които са ви необходими за това, обикновено се предлагат от добре складирани специализирани магазини - най-трудното нещо обикновено е да вземете дърпащите се ножове, от които се нуждаете.

Херпес зостер са направени от ствол на дърво - най-добрият начин да получите това е от професионална търговия с дървен материал. Що се отнася до трайността на херпес зостер, това зависи от вида на дървото.

Иглолистните дървета, особено смърч, ела и лиственица, са подходящи и често срещани, като дървесината от лиственица има най-висока издръжливост и устойчивост на атмосферни влияния. Но е и най-скъпият.

Нека професионалният търговец на дърва ви даде достатъчно съвети относно остатъчната влага и качеството на дървесината - това има много голямо влияние върху качеството на керемидите.

Предимства на дървените керемиди като покривно покритие

 • добър изолационен ефект срещу топлина и студ
 • използва се и в екстремни температурни и климатични зони
 • визуално поразителен и необичаен
 • много дълготраен в зависимост от вида дървесина

Така че можете сами да направите херпес зостер от дърво

 • Ствол на дърво - по възможност смърч, ела или лиственица (най-трайни) с възможно най-ниска остатъчна влага
 • трион
 • Мотика от дървени трупи и нож за разцепване
 • нож за изтегляне

1. Видях ствол на дърво

Нарязайте ствола на дървото на парчета, които съответстват на желаната дължина на херпес зостер - обикновено между 12 и 50 см дължина. Колкото по-голям е валякът, толкова по-малко работа имате като цяло.

2. Разделете блока и отделете керемидите

Четвърти блока и използвайте цепещия клин, за да отцепите приблизително 3 см херпес зостер.

3. Гладки и оформени херпес зостер

Използвайте ножа за изтегляне, за да изгладите повърхността на херпес зостер, а след това използвайте ножа за теглене, за да оформите херпес зостер във форма на клин. Вече сте готови за полагане.

Съвети и трикове Когато се разделят, трябва да се виждат стоящи пръстени за растеж, тъй като това ще направи по-малко вероятно херпес зостер да се скъса.