Почиствайте дървените врати внимателно и старателно

В повечето случаи дървените врати се запечатват с лак или глазура. Когато почиствате, е важно да не създавате драскотини, като разнасяте частици мръсотия или използвате помощни средства с измиващ ефект. Микрофибърните кърпи и почистващият прах са табу. Препоръчва се и контролирано подаване на влага.

Мъглата е влажна на всеки два до три месеца

При почистване на дървени врати е важно да ги избършете с влажна кърпа, тъй като прекомерната влага може да проникне в дървото или да разтвори боята. Важно е предварително да отстраните праха, така че фините прахови частици да не развият абразивен ефект по време на последващото почистване. Подходящо е цялостно почистване на всеки три месеца, за вратите на кухнята и банята на всеки два месеца.

 • Прочетете също - Нежно почиствайте вратите от мазнини за кожата
 • Прочетете също - Почистете добре и внимателно теракотните плочки
 • Прочетете също - професионално рисуване или. боя

Как да почистите дървените врати

 • Мек сапун
 • Течност за миене на съдове
 • Хладка вода
 • Почистващ препарат за оцет
 • Влажни бебешки кърпички
 • Памучни кърпи без власинки
 • Спрей бутилка (12,99 евро на Amazon *)
 • Прахосмукачка с приставка за четка

1. Отстранете праха

Дори ако финият прах върху крилата на вратите често не се вижда, трябва да прахосмукате дървената врата с прахосмукачка с приставка за четка, за да бъде на сигурно място. Трябва да избършете горната част на корнизите и стъпаловидните рамки с прах. Ако откриете заседнала мръсотия, ще трябва да използвате отделен цикъл на почистване.

2. Почистете последните и петите

Често по повърхностите на ръбове, ленти, канали и вдлъбнатини се утаява мазна мръсотия, което е особено характерно в близост до влажни помещения като бани и кухни. Накиснете кърпа в оцетна есенция или разтворим мазнини препарат за миене на съдове и избършете мазната мръсотия, без да оставяте остатъци.

3. Почистване на повърхността

За да изтриете по-големите участъци от крилото на вратата и рамката на вратата, можете да използвате влажни кърпи, които потапяте във водата, смесена с мек сапун или течност за миене. Като алтернатива можете също да напръскате водата за почистване, което ви спестява последен цикъл на почистване с чиста вода.

4-ти. за премахване на петна

Ако искате да премахнете остатъците от самозалепваща лента или стикери, почистващият препарат за оцет ще ви помогне. Можете да потопите пръст, увит с кърпа за почистване, в чистата есенция и да работите точно върху петната. За много петна и остатъци препоръчваме да избършете вода с добавен препарат за оцет.

Съвети и трикове Ако почистите и ключалката на вратата и почистите фитингите на вратата, започнете с това. През повечето време се натрупва мазна мръсотия, която можете да премахнете напълно, когато почистите вратата след това.