Безопасно изгонване на дървесния червей в рамките

Покривната конструкция и гредите в рамката са класическите дървени компоненти, които са изложени на риск от нападение от дървесни червеи. На първо място трябва да се определи кой зловреден софтуер всъщност е замесен и дали все още е активен. Ако заразата е все още жива, обикновено е необходимо обширно и пълно възстановяване.

Статични рискове

Дървото, заразено с дървесни червеи, бързо се превръща в статична заплаха. Дори ако гредите в покривната ферма и полуфабрикатите и стълбите обикновено идват на ум, могат да възникнат и други опасности. Рушащите се дървени дръжки на чук, трион, лопата или мотика превръщат главите на инструментите в потенциални снаряди.

  • Прочетете също - Борба с дървесния червей в дъски за подове
  • Прочетете още - Борба с дървесните червеи с оцет
  • Прочетете още - Използване на жълъди срещу дървесни червеи

В рамките на сграда статичните свойства винаги са успоредни и незабавно застрашени. Следователно, когато се планира покупката, трябва да се изчисли бюджетна позиция за оценката и, ако е необходимо, за отстраняване на дървесния червей. Тъй като продължителността на живота на дървесния червей е почти безкрайна поради свързаното размножаване, последователният подход е от съществено значение.

Страхотни решения топлина и газ

Най-голямото или най-голямото решение за премахване на фахверковата сграда от дървесни червеи (и други насекоми) е да я увиете напълно херметически и да я затоплите или да я подложите на газ. Тези методи работят и при свръхналягане, така че убийственият ефект действа в цялата сграда.

С дървесния червей може да се бори с топлина по екологичен начин и ако се извършва правилно. Протеинът на ларвите и бръмбарите се изражда от 55 градуса по Целзий. Тази минимална температура трябва да действа в продължение на десет минути. За да бъдете сигурни, като целеви прозорец за време са зададени шестдесет минути. В случай на газификация принципът на опаковане се прилага по същия начин. Вместо излъчване на топлина се въвеждат газове.

Класовете за използване на дървесина в рамките се определят от оценителя

По отношение на строителното законодателство изискванията за собствениците на жилища се основават на DIN стандарт 68800. С независими експерти може да се свърже Германската асоциация за защита на дървесината и сградите (dhbv.де) определят. Те проверяват заразяването и присвояват така наречените класове за използване на дървесина на всички полудървесни компоненти:

Клас на използване на дървесина Състояние и употреба Мерки за защита на дървесината
1 Вътрешно дърво без насекоми не е приложимо
2 Вътре в дърво с насекоми предотвратяване
3.1 Временно влажна Превантивна
3.2 Редовно влажен без контакт със земята Запечатване на дървена защита
4-ти Редовно влажен до мокър Цялостно лечение
Съвети и трикове След премахване на повредени греди, трябва да изберете надеждно решение, тъй като запазването и стойността на сградата са от съществено значение за вашата рамка. Всъщност има момент от време, когато фахверкова сграда може да бъде разрушена само.