Woodwurm с микровълновото убийство

Вземането на микровълнова печка срещу дърворезба е възможно само с малки дървени предмети с конвенционален домашен уред. Устройства с радиационни тела се използват за засегнати компоненти и мебели. Те по същество правят същото като всеки друг метод за отопление. Те водят до дегенерация на съдържащите протеин ларви и бръмбари.

Ускорен топлинен процес

Микровълновите лъчи довеждат водата, която се съдържа в дадено вещество, да заври за секунди. В облъчената дървесина, в допълнение към остатъчната влага в дървото, всяко тяло на бръмбари и ларви кипи.

  • Прочетете още - Използване на жълъди срещу дървесни червеи
  • Прочетете също - Попълнете дупки, оставени от дървесния червей
  • Прочетете също - Борба с дървесния червей в дъски за подове

Казано по-просто, методът е ускорен контрол на топлината. Тъй като радиаторите могат да облъчват само ограничени зони и трябва да се пазят от всички останали живи същества, включително домашни любимци и хора, те могат да се използват само локално.

Излъчени са излъчватели на лъчение

Най-лесният и често срещан начин за обработка на дървени подове като паркет и дъски е използването на микровълновия метод. Излъчването води безвредно надолу и може да се постигне по-дълго време за инсталиране на необходимото оборудване. Отделни предавателни елементи в кубоидна или пирамидална форма са настроени и "скитат " по дървения под.

За разлика от нормалния процес с горещ въздух, разходите обикновено са по-ниски, тъй като времевата рамка и конструкцията на устройството са по-малко дълги и сложни. Важно е точно да се определи естеството и реакцията на дървесината. Термовизионна камера (инфрачервена) позволява да се следи непрекъснатото ниво на затопляне в напречното сечение на дървото.

Фактори и критерии за вземане на решения и изпълнение

При използване на микровълнова радиация трябва да се имат предвид няколко параметъра:

  • Коефициент на топлинно отвеждане
  • Дебелина или здравина на дървото
  • Характеристики и пропорции на беловина и сърцевина
  • Хомогенност на дървото
  • Отразяващи и фалшифициращи чужди тела и околна среда
  • Проверете чувствителните на топлина чужди вещества като бои, глазури и уплътнения
  • В зависимост от съдържанието на вода в дървото, дозирайте взривяване, за да избегнете изгаряния

Не подценявайте риска от напукване на дървесината

Когато дървото се взривява с микровълновата печка, много вода естествено се изпарява от дървото. Това последствие е благоприятно по отношение на бъдещото отсъствие на заразяване, но може да повлияе на дървесината. Преди всичко дърветата, които не са напълно „окачени“, са склонни да се късат, когато дървесният червей бъде отстранен.

Съвети и трикове Ако осигурите ефективна температура от 65 градуса по Целзий, се убива не само класическият дървесен червей, но и свързани вредни насекоми като бръмбари и дървесни кърлежи.