Приемане на кучета в корона Таймс: Много животински домове бият аларма сега,

От избухването на пандемията има все повече хора, които купуват куче. Много приюти за животни подготвя голяма грижа. Ние обясняваме защо това е така и това, което всички трябва да имат предвид, преди да вземете куче.

Заради Корона прекарваме повече време у дома, отколкото преди това. Много хора са самотни, отегчени и имат малка причина да излизат извън вратата. Тъй като мисълта е близо до присъединяване към (нов) домашен любимец. Особено кучетата са много високи в курса. И аз съм честен: вече съм мислил за това.
Повече и повече приюти за животни и клубове за хуманно отношение към животните сега бият аларма. Някои животински домове съобщават, че телефонът ви не е бил спрян в продължение на няколко месеца. Хората се опитват да възприемат куче и в някои градове има много повече запитвания от кучетата.
Четене Съвет: Хуманно отношение към животните: Ванеса Тамкан изгражда собствен подслон в Гърция
Всъщност, това е, разбира се, много положителен знак, защото това означава: много животни, които са живели в приюта или дори на улицата, откриват сега дом.
Но с всяко по-нататъшно осиновяване увеличава загрижеността на домашните домове: какво се случва с всички кучета и котки, когато времето на блокиране и корона свърши? И този много по-голям проблем: къде трябва да се търсят животните, които вече не са искали да корона?

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

"Какво се случва, когато домакинът отново е боядисан?"

Ето защо, много животни от животни сега отиват на обществеността с преследване и стават ясно: животните не са мярка срещу скука, но членове на семейството, които остават постоянни.
Приютът Бергейм, например, публикува серия от сладки кучета и котешки снимки. Всички животни носят щит около врата, на който това съобщение е ясно изразено:Приятел за живота, а не за блокиране."
Под приноса, приютът пише: "Нашите жители са чували, че всъщност има хора, които са в момента на кучето. Или на котката. Защото сте скучни в локдаун. Защото сега се нуждаете от нещо. [...] Животните не са интерпретация на душата навреме, но усъвършенствани същества, които изискват отговорността през целия живот."

Погледнете този пост в Instagram

Принос, споделен от Animalsheim Bergheim (@ Animal Homebergheim)

Четене Съвет: Коронавирус: 5 съвета за собствениците на кучета

Служителите на приюта с право се чудят какво се случва, когато заключването приключи. Когато домакинът е боядисан, отворете отново търговския център и приятелите са пред вратата.
Ето защо, приютът (заедно с много други) настоятелно призовава да разгледа закупуването на куче или котка много добре: "Както и да е, ние със сигурност нямаме достатъчно места, за да доставяме всички спонтанни покупки тогава. И eBay не приема никакви възвръщаемост... Моля, помислете точно преди да купите животно."

Кучето е пълна част от семейството

Вече бях предал, мислех си за тази тема напоследък. Не можех да си представя нещо по-красиво, отколкото сега да приемам куче. Родителите ми имат четирикрак приятел (поздрави на Джими!И аз също израснах с кучета. Така че знам колко отговорност означава такова животно. Че е като дете и пълна част от семейството.
Но аз също знам, че определено ще бъда по-малко време, когато корона свърши. Че трябва да се върна в офиса и искам да направя спонтанна почивка. И знам, че ако реша за такова живо същество, никога нямаше да го направя навреме.
И само защото време играе толкова голяма роля, реших да чакам нещо друго. Защото с осиновяване на животното наистина не трябва да пристига за няколко месеца. Така че изглеждам като "корона към цялата тема. Защото този път и търпение са спечелили всяко куче в света.

Не осъждайте всички, които са приели едно куче напоследък

Но в този момент искам да кажа, че имам някои хора в моята среда, които са придобили куче през последните месеци. Корона се грижи само за последното "Рък". Така че в тези случаи не е имало спонтанна честота от скуката, но дълго и добре внимателно желание.
Корона е довела до това само в тези случаи, че са станали ясни за това, което е наистина важно в живота. И че в бъдеще ще отнеме време за любимото си животно и искате да направите компромис. И не само по време на блокирането, но дълго куче.
Така че е ясно, ние определено трябва да се диференцират тук. Не трябва да осъждаме всеки, който е придобил куче по време на пандемията на короната. И все пак трябва сериозно да вземем притесненията на домашните домове.

9 Въпроси, които трябва да поставите пред кучето

Така че това, което можем да направим, е да ни питаме честно преди кучето, независимо дали сме готови за този вид отговорност. Затова взех няколко ключови въпроса, с които можете да получите първи преглед.
Опровержение: Като правило всеки, който приема животно от приюта или хуманното отношение към животните, трябва да бъде задълбочено "тестван" от съответната организация. Следователно въпросите са само най-грубата самооценка.
1. Мога ли да се погрижа за моето животно за следващите 10-15 години?
Особено, ако получите кученце или млада котка, трябва да сте наясно, че това животно ще ви придружава дълго време. Не, IFS и BEDS.
2. Имам достатъчно време за домашен любимец?
Какво ще кажеш за ежедневието ми, особено в корона? Имам работа, където мога да донеса животното? Какво прилича на моята развлекателна дейност? Мога ли да направя това с животно? Кучето не трябва да бъде сама за повече от 4 до 5 часа.

3. Мога ли да направя почивката си в бъдещето с домашен любимец?
Са ваканции на езерото или на кучета, които са добре за мен или аз просто не мога да направя без празника на Дубай? Мога да приемам домашния си любимец в спешни случаи някъде?
4. Имам опит с животното или времето за справяне с него?
Всеки, който не е имал опит с котки или кучета досега, определено трябва да се информира точно за желаното от него животно. Особено при кучета трябва да отнеме много време, например да посетите училище за куче.
5. Възможно ли е да запазя домашен любимец?
Вие или друг член на домакинството си всички алергии? И преди всичко: физически ли сте достатъчно подходящо, за да срещнете вашето животно? Това е особено вярно при кучета, които се нуждаят от много чучур.
6. Мога ли да си позволя домашен любимец?
Всяко животно струва пари - не само в покупката, но и след това. Можете да повдигнете достатъчно пари за храната, непланираните ветеринарни разходи и лекарства или например данък върху кучетата?
7. Готов съм да взема големи компромиси за моя домашен любимец?
С промяната на домашни любимци. Вече не можете да правите това, което искате и трябва да вземете предвид, например по отношение на вашите дейности за свободното време. В допълнение, трябва да осъзнаете, че кучето ви прави мръсотия и няма да бъде много да се случва у дома, както преди.
Четене Съвет: 6 грешки, които правят собствениците на малки кучета отново и отново
8-ми. Аз съм търпелив, строго с любов?
И кучетата и котките са живи същества, които се нуждаят от много привързаност и любов. Но те също се нуждаят от техните граници. Достатъчно ли сте достатъчно търпеливи, за да посветите образованието си?