Хидравлично сравнение с гореща вода

Хидравличното регулиране е доходоносна регулаторна мярка, особено за системи за вода за вода. Но дори и с отоплителни системи за питейна вода, има смисъл да се произвеждат равномерни потоци в обем и по този начин ефективно ефективно да се прилагат циркулацията.

Защо хидравличното сравнение с горещата вода?

Всяка разклонена циркулационна система, която трябва да преодолее определени разлики в височината, трябва да бъде балансирана хидравлично.

Хидравличното сравнение е известно преди всичко като ефективна мярка във водните отоплителни системи. Но дори и отоплителните системи за питейна вода обикновено са разклонени и маршрутизиращи мрежи, простиращи се върху значителни височини. Следователно хидравличната корекция има смисъл, въпреки че често не се прави. Хидравличното приспособяване осигурява следното:

  • Поникване и поддръжка на единно обемно поток във всички линии
  • Намаляване на скоростта на потока и търсенето на топлина за щадящ минимум
  • Предотвратяване на липсата на воден натиск върху непрекъснатите потребители далеч от балсам за гореща вода
  • Предотвратяване на бактериално образуване

Ако дебитът в отделните нишките на циркулационната система е балансиран, обикновено е необходима по-малко енергия на помпата в същото време. Защото да се увеличи твърде ниското налягане в определени нишки, общата скорост не трябва да се увеличава, което често се прави лесно. Освен това, фактът, че минималният минимален процент се поддържа навсякъде, рискът от биофилми и легионела да се намали решаващо. Хидравличното съгласуване обслужва енергийните спестявания и в същото време собственото здраве.

Функционалност на хидравличното регулиране

С хидравличното регулиране се сблъсква с факта, че водата не е доброволно разпределена равномерно над височините, но винаги търси пътя на най-малкото съпротивление. Потребителите отдалечени от помпата са следователно по-малко налягане на водата без регулиране от потребителите, разположени директно до помпата. В жилищни сгради с централно отопление в сутерена е обикновено претърпял линиите на по-високи етажи с водно налягане.

Чрез регулиращи вентили, налягането в отделни линейни нишки може да бъде поставено по целенасочен начин, така че прекомерният натиск в по-ниски етажи и нисък натиск в горните етажи се компенсират един срещу друг.

Определяне на необходимите мерки за приспособяване

За да се извърши правилно хидравлично регулиране, трябва да се определи диференциалният натиск в цялата линия на линия. Можете да го направите, ако съществуват съществуващи строителни документи и с опростена процедура, ако е необходимо. В противен случай по-добре да поръчате специализирана компания. При определяне на стойностите на разликата, както изискването за топлинна енергия, дължината и диаметрите на тръбите, както и всички отделни резистори, като тръби, t-парчета или фитинги са включени. Така, на всички линии, чрез които твърде много водни потоци, налягането е умишлено спирано от регулиращ клапан - в полза на твърде малко кисели нишки.