Вашият хладилник вече не се охлажда правилно? Можеш да го направиш!

Ако храната в хладилника редовно се разваля много по-бързо от нормалното, нещо не е наред. Просто поставете термометър в устройството и след известно време вижте колко студено става вътре. Ако е видимо твърде топло и намаляването на температурата не помага, трябва да се предприемат коригиращи действия. Но какво точно трябва да се направи, за да може хладилникът отново да се охлади правилно?

Хладилникът вече не се охлажда правилно: отработеният въздух е запушен?

Възможно е да има проблем с отработения въздух, ако хладилникът ви вече не се охлажда правилно. Проверете дали устройството е на поне 10 см от стената и отстранете праха и мръсотията от вентилацията.

  • Прочетете също - Дали хладилникът е устойчив на замръзване?
  • Прочетете също - Хладилник: Какво означава климатичен клас?
  • Прочетете също - Ето как можете сами да изградите малък хладилник!

След това проверете отново дали температурата вътре може да се повиши отново: с малко късмет вече ще сте поправили грешката! В много случаи обаче тази проста стъпка не е достатъчна и в този случай има технически дефект.

Защо охлаждането спира да работи?

Всеки хладилник има компресор, който трябва да бъде снабден с електричество. Регулаторът на температурата гарантира, че компресорът се стартира и премества охлаждащата течност, когато е необходимо: вътрешността на хладилника се охлажда.

Ако охлаждането вече не работи, един от тези технически компоненти вероятно е дефектен. В повечето случаи термостатът е този, който записва и регулира температурата в хладилника.

Термостатът е дефектен

Компресорът дори не може да започне да работи, ако термостатът вече не му дава съобщение. В случай на хладилници с размразяване, това дори може да започне вместо това! Сменете термостата.

Компресорът е дефектен

В хладилника винаги има зловеща тишина? Това вероятно се дължи на факта, че компресорът вече не работи, защото е отговорен за типичния фонов шум. Нека го прегледа специалист.

Охладителната система тече

Ако вашият хладилник вече не се охлажда правилно, но все още издава нормални звуци, проблемът вероятно е с охладителната система. Охлаждащият газ може да е излязъл през отвор в охладителния маркуч, което води до постепенно намаляване на вътрешната температура.

Съвети и трикове Самият ремонт на хладилник е запазен само за експерти. Ако смятате, че ремонтът си заслужава, свържете се с обслужване на клиенти, което след това ще провери кой елемент наистина вече не работи.