Запечатайте нова плоча за ситопечат в ремаркето

Както при всяко използване на плоча за ситопечат на открито, запечатването в етикет е по-скоро въпрос на вкус, отколкото реална необходимост. В отделни случаи уплътняването на непромокаемата зона на товара може дори да има нежелан противоположен ефект, ако течността и водата останат в ремаркето.

Запечатайте напълно само табелата или товарното пространство

В повечето случаи плочата за ситопечат се вкарва в ремарке в периферни канали. Предлагат се два метода за запечатване:

  • Прочетете още - Смяна на плоча за ситопечат върху ремарке
  • Прочетете също - Запечатване на плоча за ситопечат след обработка
  • Прочетете също - Сменете плочата за ситопечат, когато ремонтирате в ремарке
  • Краищата на дъската са импрегнирани
  • Съединенията между плочата и жлебовете се запълват водонепропускливо

По принцип, когато плочата за ситопечат в ремаркето е подновена, едва ли е възможно да се създаде плътен преход между страничните стени и основната плоча без допълнително запечатване. Възможно е да се боядисва ситопечатната плоча през фугите, които са запечатани с филмообразуваща боя, като покритие или течна пластмаса.

Сами запечатайте плочата за ситопечат

Отвън запечатаните отвори и ръбове могат да увеличат експлоатационния живот на ситопечатната плоча. Подходящи са водоустойчиви тънкослойни глазури и дървесно масло. Не се препоръчва боядисване с лак или други херметически затворени материали, тъй като под филма може да се развие влага, която след това наподобява стояща вода, която има траен ефект върху веществото на ситопечатната плоча.

Ако само плочата е запечатана, която след това остава свободно вкарана в жлебовете, все още има еластичност, която може да бъде изгодна в случай на температурни колебания. По принцип всяко запечатване трябва да се извършва много щателно във всяка точка. Ако има течове, предвиденият консервант в противен случай бързо ще се превърне в обратното. Влагата тече под околното уплътнение и вече не може да изсъхне и да се изпари.

Чистото изрязване на ръба намалява необходимостта от запечатване

За да направите предварително ръбовете на ситопечатната плоча възможно най-чисти и без пукнатини, препоръчваме да обърнете внимание коя страна трябва да е обърната нагоре при рязане. Чрез правилно позициониране на триона, по-добрият ръб също може да направи уплътнението излишно.

Съвети и трикове Ако не искате да премахнете вече монтираната плоча за ситопечат в ремаркето за запечатване, можете относително лесно да нанесете дървено масло върху ъглите, фугите и ръбовете с четка.