На тавана правилната подова конструкция на таван от дървена греда

Жилищните сгради до 60-те години почти винаги имат таван от дървена греда. Едва тогава бетонните материали бяха разработени достатъчно, за да поемат тази статична функция. Подовата конструкция при разширяване на таванско помещение трябва да има специфични свойства, за да изолира адекватно както въздушния шум, така и удара.

Конвенционална топлоизолация, специална звукоизолация

Дървените греди винаги са играли буквална роля в статичния скелет на строителството на къщи. Добрите греди издържат векове и могат да бъдат адаптирани към съвременните и съвременни изисквания с подова конструкция без колебание.

Докато топлоизолацията в пода е подобна на тази на всеки друг под, трябва да се вземат специални предпазни мерки по отношение на шума. Колкото и добри свойства да има дървото, разпространението на звука е също толкова добро.

Противодействайте отделно на структурен и въздушен шум

Възприеманите шумове и шумове трябва да бъдат разделени акустично на две групи. Структурният звук се разпространява чрез твърди вещества. Въздушният звук изпълнява конвенцията за именуване, защото "звучи " във въздуха. Дървото предава отлично и двата вида звук, тъй като обемът на работата на малък кълвач върху далечни дървета впечатляващо доказва.

Когато изолирате пода в стари сгради, двата вида звук се противодействат с различни строителни мерки.

1. Въздушният звук се потиска от долната страна на пода
2. Структурният шум трябва да се намали чрез конструкцията нагоре и подовото покритие

И в двата случая фокусът е върху отделянето и прекъсването на пътищата на звуковата вълна.

Въздушният шум се причинява от появата на пода на тавана. Той също така носи структурни звукови елементи "със себе си ". Всяко твърдо вещество действа горе-долу като мембрана. Подовата конструкция на тавана и по-специално дървените греди осигуряват движещ се въздух под тавана. Тези звукови вълни „отекват“ във въздуха.

По принцип прекъсването на този път на предаване се състои в сглобяването на един вид покритие. Таванът е окачен отдолу и шумоизолационният материал е „натъпкан“ в кухината.

За да се затрудни разпространението на структурен шум, директното сблъскване на твърди материали, "тялото ", трябва да бъде сведено до минимум. Бетонни плочи, пяна и плаваща суха замазка (29,80 евро на Amazon *) образуват такива звукови бариери.

Съвети и трикове Що се отнася до предаването на звука, залепените дървесни панели образуват подсилваща мембрана поради тяхната твърдост. По-добре е да изберете истинско дърво като груб шлем с по-изгодни акустични свойства.