Сериозно?! Този телевизионен канал дава съвети за грим за жертвите на домашно насилие

"Надяваме се, че тези съвети за красота да ви помогнат в ежедневието си."

Домашното насилие и насилието срещу жените са за съжаление все още актуални теми. От 1981 г. насам има международен ден на действие за премахване на насилието срещу жени. Всяка година на 25. Ноември хората отиват в световен мащаб на улицата, за да се борят с дискриминацията и насилието срещу жените.

Дори една мароканска държавна станция искаше да допринесе за темата в деня на деня. Само излъчваното видео имаше плашещо съдържание: съвети за грим за битите жени, за да скрият следите от насилие.

В публикацията, публикувана от станцията, можете да видите как обяснява добър и усмихнат стил, с кои инструменти, които бият съпруги, техните сини очи и наранявания могат лесно да превъртат и да могат да прикрият в най-истинския смисъл на думата.

В края на статията се казва: "Надяваме се, че тези съвети за красота да ви помогнат в ежедневието си."

Незабавно, вълна от възмущение прекъсва станцията. В социалните мрежи хората протестират срещу приноса, хвърлят предавателя за топло насилие срещу жени. Знаците на правата на Рауен подписаха петиция до тесто, в които те поискаха мерки и санкции срещу предавателя. Това не е всекидневен живот да бъде бит от човек и е погрешно да се скрият нараняванията. Не жертвите, но особено извършителите трябва да стоят за делата си.

Малко по-късно предавателят реагира, извади клипа от своя уебсайт и се извини чрез публиката си във Facebook: "Управлението е оценило, че този пост е напълно неподходящ. С оглед на тежестта на темата той е неправилна преценка на редакторите."

Цялата пратка, включваща противоречивите съвети за грим (от минута 09:00) можете да намерите тук.