Запълнете дупка в замазката и как става това

Ако запълните или премахнете дупка в замазката. Ако трябва да поправите пукнатини, това трябва да се направи възможно най-професионално, за да получите трайно решение и евентуално нанесената шпакловка да не се отлепва отново след кратко време.

Правилно затворете дупки и пукнатини в замазката

Трябва да се поправи замазката по различни причини, например когато се образуват пукнатини или дупки, които са били направени преди това, трябва да се затворят отново. Разбира се, можете просто да използвате пълнител (4,25 евро в Amazon *) и да го приложите върху пукнатината или отвора. Това обаче не е устойчиво решение, тъй като пълнителят може да се разхлаби отново след кратко време и замазката след това трябва да се поправи отново. Много е важно пукнатините да се затварят със силова сила.

  • Прочетете още - Затваряне на дупка в замазката
  • Прочетете още - Ето как работи шипованата ролка за замазка
  • Прочетете също - професионално преоформете пукнатини в замазката

Как да поправите дупки или пукнатини в замазката

Ремонтът или. Затварянето на дупки или пукнатини се извършва в няколко стъпки:

  • Почистете отвора, който ще ремонтирате, и ако е необходимо, фрезовете пукнатини в напречна посока
  • след това почистете добре фрезованите фуги, например с прахосмукачка
  • Ако е необходимо, поставете съединителите на вала в отделните фуги и запълнете пукнатините и пробийте отвори с леярна смола

Ако трябва да запълните дупки в замазката, има няколко начина да го направите. Например, можете да използвате нивелираща смес (19,59 евро на Amazon *), за да запълните и запълните дупки в замазката.

Поправяне на отвори с изравнителна смес

Изравняващата смес е практичен помощник за попълване на неравности по подове по лесен начин и също така за лесно отстраняване на повреди в замазката. Преди да можете да използвате материала обаче, трябва да почистите повърхността възможно най-старателно, за да може по-късно да образува перфектна връзка с основния материал. Ако е необходимо, първо трябва да обработите повърхността предварително с грунд. Използвайте обаче нивелиращата смес, за да затворите или. Не запълвайте дупката, докато грундът изсъхне напълно. След като напълните нивелиращата смес, трябва внимателно да запълните повърхността.

За какво да внимавате с този метод

Можете да използвате този метод само за повърхностни дупки с определена максимална дълбочина от няколко сантиметра. Ако дупките са още по-дълбоки, може да се наложи да използвате други методи за ремонт.