Уплътнете добре пода в градинската къща

В градински навес също трябва да се монтира солиден под, който е устойчив и същевременно представлява красиво покритие за интериора. Той допринася значително за хармоничното цялостно впечатление и трябва да бъде проектиран по съответния начин.

Изискванията за под за градинската къща

Изцяло различни изисквания се поставят на подовото покритие в градинска къща, отколкото на пода в жилищна сграда. Външният вид трябва да съответства на останалата част от градинската къща, а подът трябва да бъде запечатан, така че да не се влияе от времето или други подобни. Степента, до която почвата трябва да бъде обработена и подходящо запечатана по естествен начин, зависи от това как използвате градинския си навес. Ако това е място, където можете да изключите в собствената си градина, то не само трябва да бъде стабилно, но и удобно. Ако е необходимо, обаче, подът трябва да е основно износоустойчив, за да може да се използва и в градинския навес.

  • Прочетете още - Лентова основа за градинския навес
  • Прочетете също - Фондация за градинска навес
  • Прочетете също - Коя подструктура за градинския навес?

Какво трябва да имате предвид при избора и запечатването на подово покритие

Преди да изберете подова настилка и да я запечатате според изискванията в градинския ви навес, помислете за следните неща.

  • усилията за почистване
  • до каква степен оптиката трябва да съответства на останалата атмосфера
  • как е изграден под-пода на градинската къща

На какво определено трябва да обърнете внимание

Определено трябва да проверите дали подовият под е отделен от земята или се изисква допълнителна подструктура. В зависимост от основата трябва да се осигури допълнителна защита срещу паразити, плесени и влага. Освен това може да се наложи да запечатате пода, ако искате той да бъде по-еластичен по-късно. Трябва също да обмислите мерки за евентуална изолация, ако градинският навес трябва да се използва и при по-ниски външни температури.

Какво трябва да имате предвид при запечатването

Основата формира важна основа, от която зависи и дизайнът на пода. Най-често се използва дървен под, дори ако останалата част от градинския навес е построена от него. Уплътняването на дърво е относително лесно. Можете да получите подходящия уплътнител за дървени подове от специализирани търговци, който е лесен за работа и отблъсква вода и мръсотия. Придава на пода леко блестяща повърхност, която е съответно устойчива. Повечето дизайни са безцветни и по този начин могат да запазят дървесния характер на къщата и пода.