Направете драскотини в кожения диван

Особено гладките кожени дивани са относително нечувствителни към драскотини. Независимо от това, има смисъл да се провери веднага след създаването дали това е просто оптична следа или повърхността е "надраскана ". Повредите на структурата и веществото трябва да бъдат отстранени незабавно, за да се предотвратят последващи повреди.

Почувствайте щетите

Калъфите на кожените дивани могат да издържат на драскотини, в зависимост от качеството на кожата. Изключение правят мекият велур и анилиновата кожа, където драскотината почти винаги е пукнатина. Стабилната, гладка кожа не се разкъсва при нормални злополуки, като шлифоване на копче върху дреха. Все още се появяват следи от оптично шлифоване.

  • Прочетете също - Кожени диванни пръчки и става мазен
  • Прочетете също - кожен диван мирише на плесен и остарял
  • Прочетете също - Премахване на петна от кожен диван

Винаги трябва да се проверява незабавно дали повърхността е механично засегната. Избърсвайки го с върховете на пръстите си, можете да усетите дали има неравности. Този тест трябва да се извърши преди обновяване на кожен диван във всички зони, които показват обезцветяване и оптични следи.

Оптичният външен вид може да измами

Дълбочината на драскотините е визуално различна, ако кожата на дивана или дивана не е оцветена. Тогава цветово отместване или контраст могат да се появят по-дълбоко от нулата всъщност.

И обратно, дебело боядисаните кожи могат да скрият голямата дълбочина на драскотини. Следователно хаптичният контрол е винаги по-безопасен. Общата дебелина на кожата не трябва да надвишава половината от дебелината на материала според вашите очи и усещане. В случай на по-дълбоки драскотини, ремонт като дупка или пукнатина трябва да се извърши с течна кожа.

Как да премахнете драскотини от кожения диван

  • 800 шкурка или повече шкурка, или
  • Кожна шлифовъчна паста
  • Мека памучна кърпа
  • Микрофибърна кърпа
  • цветен молив
  • Ножици за нокти
  • Мека коренова четка

1. Проверете

Първо, усетете за значителни повърхностни повреди. В случай на всички драскотини, които не причиняват осезаема промяна в материала, оптичното докосване с боя може да се извърши незабавно.

2. Премахване на мъх

Драсканите ръбове могат да образуват неправилен пух. В зависимост от дължината можете да изрежете това с ножица за нокти. Изчеткайте надраскването по дължина няколко пъти.

3. Гладка

Шлифовайте надраскванията по дължина с паста или фина шкурка. Непосредственото обкръжение може да бъде по-грубо.

4-ти. Пребоядисване

Докоснете цвета на шлифованите участъци с подходящ цвят на кожата, евентуално и под формата на молив.

Съвети и трикове Когато ремонтирате кожен диван, винаги се оставяйте да се ръководите от мисли за попадане на възможно най-малко чужди вещества върху и в кожата.