Боядисвайте или тапетирайте стените в новата сграда

Дали боядисването или тапетирането е предпочитано в нова сграда е преди всичко въпрос на вкус. И двете са почти винаги възможни. Трета алтернатива е декоративната мазилка, която се използва боядисана или боядисана. При вземането на решение за стените също могат да се вземат предвид функционалните и техническите аспекти.

Естетични, функционални и технически аспекти

Дизайнът на стените в новата сграда, разбира се, може да бъде направен индивидуално във всяка стая. Ако са желани креативни цветове и ефекти като геометрични шарки с шаблони, техника на гъба или цветен градиент или омбре, въпросът е излишен.

  • Прочетете също - Боядисване на нечисти стени - Отпадъчните тапети помагат
  • Прочетете също - Правилно маскиране при боядисване на стени
  • Прочетете също - Цветни цветни идеи за боядисване на стени

Тъй като в новата сграда трябва да съществуват гладки и чисти стени, обикновено няма техническа причина тапетите да покриват дупки, пукнатини и неравности. Ако обаче къщата е направена от сглобяем бетон, може да има леени шевове, които трябва да бъдат шлифовани, ако трябва да бъдат боядисани. Rigips се изглажда с шпатула, така че боядисването е възможно без никакви проблеми.

За хората, които искат по-често „смяна на обстановката“, плъзгането може да бъде по-удобната алтернатива. Боядисването изисква по-малко усилия от тапетирането.

Екологичен аспект и изработка

Едно от предимствата на тапетирането и дизайна на стени без боядисване е сигурността, че в хола няма миризми или вредни вещества. Това разбира се може да се избегне и с екологично чисти цветове.

Разкрасяването на стената без боядисване може да се предпочете от техническа страна. За някои хора тапетирането е много по-лесно от рисуването. Ако работата се извършва от майстори, натоварването се движи в подобни размери. Разликите в разходите произтичат главно от материала. Нормалната емулсионна боя и дървесен чип също не са много различни по цена.

В случай на напукани и лошо проектирани стени, предимствата на тапетирането могат да се използват с отпадъци, които не само могат да служат като основа за тапети, но и лесно да се боядисват. В случай на многослойни отпадъци, идеалната заявка за промяна може да бъде идеално подготвена.

Съвети и трикове В граничната зона между боядисване и измазване се движи боядисване с кварцов пясък. Ако искате да нанесете фина мазилка върху стени, без действително мазилка, този вариант може да бъде добро решение.