Имбуя - бразилският орех

Само името (заслужено от английското име) се отнася до орех - иначе инаба няма много с вътрешния орех. Какви свойства нямат много интересно дърво и как може да се редактира, ще разберете подробно в този пост.

Технически ценности

Размерна стойност на стойността на стойността
Сурова плътност 064 - 0.71 g / cm³3
Якост на натиск 46 - 50 N / mm²
Сила на огъване 80 - 90 N / mm²
  • Също така прочетете - Сусупира дърво - бразилския орех
  • Също прочетете - Мансония дърво - важна замяна на орех
  • Също така четете - Wengé Wood - африканският бусбаум

Други обозначения и обозначение на DIN

Имбуя е главно известна под имената "Бразилска орех" или "бразилска nussbaum". Името обаче е само име - Imbuia е много различен от ореха по отношение на свойствата си и няма ботаническа връзка. В допълнение към това име, често се използва и "бразилски пипер". В DIN съкращението за дървото е IMB.

Виж

Зърно

Структурата на дървото е фина и изглежда доста ненатрапчива, но все пак декоративна. Виждат се фини лъчи на дървото, порите са много малки, разпръснати и често показват мазни отлагания. Структурата напомня на орехово дърво (оттук и името), както и цветът. Значителни структурни разлики могат да възникнат при отделните гори.

цвят

Imbuia е много тъмнокафяв, има тъмни ивици, но може да има и жълто-зелени оттенъци. Сърцевината много бързо потъмнява от жълто-маслинено оцветено свежо дърво до сянката на орехово дърво. Белината, от друга страна, винаги е жълтеникава и може да има леко кафяв цвят.

Имоти

Преди всичко Imbuia е много твърда дървесина, с която се работи лесно. Също така е лесно да се изглади и полира.

Свиване и сушене

Imbuia трябва да се изсушава много внимателно, за да се избегне изкривяване. Поведението на свиване е умерено.

съпротива

Imbuia е дълготраен и умерено устойчив на атмосферни влияния, но само леко устойчив на гъбични и насекоми.

използване

Imbuia се използва главно в мебелното строителство и производството на фурнир. Понякога се използва и за подова конструкция и за работа по струговане на дърва.

произход

Имбуя се среща изключително в Бразилия, вносните гори също идват изключително от там.

Тук ще намерите преглед на най-важните видове дървесина в световен мащаб. Преглед на най-важните видове тропическо дърво, като Imbuia, можете да намерите тук.

Съвети и трикове Дървесният прах може да раздразни лигавиците, така че е препоръчително да работите с мощна смукателна система.