Информация и цени за двуслоен паркет

Докато панелите за 3-лентов паркет обикновено се състоят от три слоя, двуслойният паркет се е утвърдил в случая с лентов паркет. Най-горният слой, направен от шперплат, се нанася върху слой шперплат. Получената по-ниска височина на монтаж е особено подходяща за подово отопление и често ви спестява от скъсяване на вратите.

Изглед от масивно дърво и превръзки

При двуслойния паркет, в повечето случаи предлаган и като сглобяем паркет, се създава отличителен външен вид от масивно дърво, какъвто е случаят с вертикалния ламелен паркет, например. В зависимост от пропорцията на износващия се слой към носещия слой, двуслойните паркети могат да бъдат шлайфани два до шест пъти.

  • Прочетете също - Съвети доставчици за сглобяем паркет
  • Прочетете още - Преглед на цените за паркет
  • Прочетете също - цени за полагане на паркет

С двуслойните дървени пръчки са възможни всички асоциации за полагане, съставени от пръчки. Лентовите и мозаечните паркети в паралелни връзки могат да бъдат положени по същия начин като моделите на рибена кост или корабния под от залепени лентови панели.

Млад продукт с различен носител

Промишленото производство на двуслоен паркет започва едва през 80-те години, след като компания от Швейцария го разработва за серийно производство през 1975 година. Всеки прът се състои от носител и износващ слой.

Шперплатът обикновено се използва като носещ материал за двуслоен паркет. Има най-добра твърдост и се използва главно брезова дървесина. Като алтернативен носител се използват летви от широколистни или иглолистни дървета. Чувствителността на ламелите дори към най-малките количества влага може да доведе до визуалния "ефект на гофрирано желязо" върху износващия слой.

Актуални оферти

2-слоен паркет
Дъбово райета износващ слой 9-10 мм завършен паркет.орг 19,89 EUR / кв.м
Дъб Тера износващ слой 3,5 мм магазин за паркет24.де 44,90 EUR / кв.м
Дъбов лакиран слой износване 5 мм bayernparkett.com 26,95 евро / кв.м
Бамбук лента паркет износване слой 4 мм динго-бамбук.com от 41,80 EUR / кв.м

Идеален за подово отопление

В сравнение с паркета с три слоя, двуслойният паркет има значително по-добра пропускливост на топлина и следователно енергийни стойности. Ако подовото отопление ще бъде покрито с многослоен паркет, най-добрият избор е двуслойният паркет.

Съвети и трикове Когато купувате двуслоен паркет, обърнете внимание на дебелината на износващия слой и материала. Някои дървени пръчки са направени в съотношение петдесет към петдесет, така че износващият слой да представлява половината от общата дебелина на двуслойния паркет. С обичайните дебелини от десет до дванадесет милиметра, пет до шест милиметра могат да бъдат шлифовани поне четири пъти.