Мехурчетата от вътрешна мазилка могат да бъдат избегнати

Увреждането на мазилката поради лющене, напукване или образуване на мехури е досадно. Неподходящите основи от гипс често са отговорни за щетите, влагата или твърде бързото втвърдяване. Често и неспазването на инструкциите на производителя. Така че направете го правилно!

Кои мазилки са най-добри?

По принцип винаги трябва да предпочитате двуслойните мазилки пред еднослойните мазилки, за да избегнете образуването на мехурчета или пукнатини. По-късно върху основната мазилка се нанася текстурирана мазилка. Основните мазилки са разделени на ръчни мазилки, машинни мазилки, както и тънки мазилки и пълнителни мазилки.

  • Прочетете също - вътрешни разлики в мазилката
  • Прочетете също - Правилно боядисване на вътрешната мазилка
  • Прочетете също - направете сами вътрешна мазилка
  • Машинната мазилка е икономично решение за по-големи площи и се полага с помощта на сгъстен въздух
  • Ръчните мазилки се смесват във ваната и се хвърлят на стената с мистрия
  • Тънките и изравняващи мазилки са подходящи за много равномерни стенни повърхности и се нанасят само в един слой

Как да продължите, за да избегнете повреда?

Не всяка повърхност е подходяща за незабавно измазване. Има няколко прости тестови метода, които могат да се използват за проверка на това. Най-важното изискване е чиста, твърда повърхност. Освен това подпочвата не трябва да се шлайфа. Направете следните тестове:

Носеща подземна повърхност

Използвайте заострен предмет, за да надраскате решетка в земята. Ако го избършете с ръка, нищо не трябва да се шлайфа или кредира.

Стара боя

Можете да разберете дали старите покрития са стабилни с проба от лепяща лента. Натиснете върху повърхността силна самозалепваща лента. Ако боя не залепне, когато я издърпате рязко, повърхността е подходяща.

абсорбция

Намокрете повърхността с вода. Ако повърхността остане мокра, имате не абсорбираща повърхност; ако водата проникне, повърхността е нормално абсорбираща или бързо абсорбираща.

В зависимост от това как се е получил тестът, трябва предварително да обработите основата с подходящ грунд.

Кой грунд е правилният?

С правилния грунд регулирате поведението на засмукване на основата, подобрявате адхезията на мазилката и също така свързвате фин прах. Това гарантира оптимална адхезия на мазилката, дори върху трудни основи.

Типове субстрат мазилка
нормално засмукване Стари мазилки от гипс, вар и вароциментови мазилки
слабо смучене гладък бетон, носеща стара боя
силно абсорбиращ Газобетон, пясъчно-варови тухли, тухлена зидария
Съвети и трикове Вътрешна мазилка Мехурите могат да възникнат поради различното поведение на засмукване между зидарията и фугата. Това може да бъде отстранено с грунд. Големите разлики в температурата между стената и външния въздух също могат да насърчат образуването на мехурчета.