Вътрешна мазилка: знайте максималната дебелина

Вътрешните стени също могат да бъдат измазани от миряни. Готовите гипсови смеси от търговците улесняват нещата. Но колко дебела трябва да се полага вътрешната мазилка и има ли разлики между различните вътрешни мазилки? Показваме кое е важно.

Каква мазилка може да се използва?

Мазилката е едно от най-често срещаните вътрешни покрития за жилищни помещения и се използва или като подложка за боядисване или тапетиране, както и за други декоративни стенни покрития. Като вътрешни мазилки се предлагат органични или неорганични материали. Същите максимални дебелини на вътрешната мазилка важат и за двете.

  • Прочетете също - майстори цени за вътрешна мазилка
  • Прочетете също - вътрешни разлики в мазилката
  • Прочетете също - Вътрешната температура на мазилката - решаваща за резултата

Минерални вътрешни мазилки

Те се състоят от пясък и свързващи агенти като мазилка от Париж, вар, цимент или смеси от тях. Ако те се смесят с вода, възниква химическа реакция и свързва компонентите. Те включват например:

  • Фина мазилка с висококачествен вид
  • Реставрационна мазилка за влажни основи

Вкусни мазилки за интериор

Това са пластмасови мазилки, направени от органични свързващи вещества. Предлагат се само като готова за употреба мазилка и не е необходимо да се смесват или смесват с вода. Това включва:

  • Мазилка от синтетична смола с широка гама от цветове за декоративен дизайн
  • Силикатна мазилка за бърза обработка

Колко дебела е мазилката, която ще се нанася?

Почистването е не само много усилия, но и струва пари. Ето защо е важно да знаете кои минимални и максимални стойности трябва да се спазват, за да се получи оптимална повърхност на стената. Можете да нанесете вътрешната мазилка на един или два слоя. При еднослойна мазилка се намалява времето и разходите за материал. Дебелината на мазилката се регулира в стандарт и може да се отчете съгласно DIN18550-2 и DIN EN 998-1.

Стил на почистване средна мазилка дебелина минимална дебелина на мазилката
Сгъваема мазилка 3 до 6 мм 3 mm
Еднослойна интериорна мазилка от растителен сух хоросан 10 mm 5 mm
Всички други интериорни мазилки 15 mm 10 mm
Многослойна мазилка 15 mm Обща дебелина 10 mm обща дебелина
Рехабилитация поне. 20 mm обща дебелина поне. 20 mm обща дебелина

Съвети и трикове Моля, обърнете внимание, че производителите на храна в отделни случаи също така определят различни якост на мазилката, особено за техните системи за почистване, необходими поради изискванията.