Запълване на вътрешната мазилка - завършващият щрих на стената

Ако предварително оголените стени трябва да бъдат превърнати в уютни, привлекателни повърхности, на крайния завършек трябва да се обърне най-голямо внимание. Това може да се постигне само с правилния пълнител. С правилния инструмент и подходящите инструкции можете да го направите.

Какво означава шпакловка??

Изравняването на отворите, фугите и фугите, както и неравностите след обновяването на вътрешната мазилка е част от работата по пълнене. За да се обработи по-късно по-късната стена, определящо е качеството на пълнежа, което е разделено на четири нива на качество.

  • Прочетете също - занаятчии цени за вътрешна мазилка
  • Прочетете също - нанесете вътрешна мазилка - обяснено стъпка по стъпка
  • Прочетете също - Вътрешната температура на мазилката - решаваща за резултата
Качествена оптика със стандартна разделителна способност, подходяща за:
Q1 Дупки, фуги затворени Разрешени са ръбове, жлебове, степени Довършителни мазилки, плочки
Q2 загладени и дори без канали разрешени са малки пори и следи от мистрия Стандартно качество за тапетиране
Q3 Q2 плюс свобода от пори и гладко покритие на повърхността широк пълнител Стенни бои или глазури
Q4 Q3 плюс пълнене по цялата повърхност висококачествени тапети, покрития с гланц

Какви препарати са необходими?

Преди да започнете да пълните, стената трябва да е чиста и без прах. Адхезивна или дълбока основа осигурява добра адхезия към основата. Кой пълнител (4,25 евро в Amazon *) ще използвате зависи от дебелината на поръчката, от която се нуждаете. Някои пълнители също са завършени със фибростъкло, което ги прави особено стабилни, но и скъпи.
Пълнежът се смесва в смесителна кофа, строителна кофа или гипсова чаша. Смесете само толкова пълнител, колкото можете да използвате за 30 минути. По-големи количества се свързват и стават неизползваеми.

Кои шпатули се използват?

  • Шпатула на художника с трапецовиден лист
  • Японска шпатула, правоъгълна с гъвкаво острие
  • Плоска шпатула със скрепер
  • Гумена шпатула

Как се нанася шпатула??

Смесеният пълнител се нанася грубо с шпатула и се притиска в кухините. Сега издърпайте повърхността на стената равномерно отдолу нагоре. Повторете процеса, докато получите равномерно гладка повърхност на стената. Не упражнявайте прекалено голям натиск, когато го отлепите, за да не се появят нови вдлъбнатини. В зависимост от желаното ниво на качество, повърхността може да бъде шлифована след изсъхване.

// diybook.de / video / шпатула-боя-вода-повреда

Съвети и трикове Винаги се уверявайте, че работите на нивото на очите. Това означава, че винаги имате пряк изглед към района. Стълба върши добра работа.