Разлики във вътрешната мазилка

Има много различни видове мазилки, класически и модерни. Разликите се дължат главно на вида мазилка и метода на обработка. Те се прилагат като първи слой, използват се за обновяване и обновяване или за проектиране на стени.

Каква е разликата между различните вътрешни мазилки?

Опитът показва, че голямо внимание се отделя на вътрешните стени в дневната. Многобройни видове мазилки са подходящи за нанасяне на покритието. Съществуват минерални и неминерални мазилки, но общото между почти всички е агрегатите от пясък и вода. Вътрешните мазилки се предлагат предимно като готови смеси, към които се добавя само вода.
Някои от тях са декоративни мазилки, устойчива на плесени вътрешна мазилка или основа за покритие за плочки като вътрешна мазилка за банята. Те подобряват жизнената среда или инхибирането на влагата.

  • Прочетете също - техниките за вътрешна мазилка са ясно обяснени
  • Прочетете също - Правилно боядисване на вътрешната мазилка
  • Прочетете също - нанесете вътрешна мазилка в мазето

Какви видове мазилка има?

Най-популярните видове вътрешни мазилки са гипсови и гипсово-варови мазилки, чиста варова мазилка или вароциментова мазилка и глинена мазилка. Топлоизолационните мазилки и мазилки, които предотвратяват образуването на плесени, също стават все по-популярни. Различните мазилки предпазват стените от замърсявания и механични повреди.
Можете да видите най-важните критерии за разликите между различните видове мазилки в нашата таблица.

Недостатъци от типа мазилка
Гипсова мазилка дишащ, безопасен за околната среда, евтин не водоотблъскващ
Варова мазилка дишащ, безопасен за околната среда, устойчив на плесени не водоотблъскващ, не толкова лесен за обработка, разходно интензивен
Вароциментова мазилка здрав, издръжлив, водоотблъскващ чуплива, склонна към стрес пукнатини
Глинена мазилка Може да бъде проектиран креативно, подобрява жизнената среда, поглъща звука водоразтворими, остри ръбове само със защита на ръба
Глинена гипсова мазилка като глинена мазилка, но с по-висока якост не водоотблъскващ
Мазилка от синтетична смола прилепва добре към минерални основи, висока механична устойчивост само като довършителна или декоративна мазилка

Какво друго има за разглеждане?

За да може мазилката да развие желаните си свойства, тя трябва да бъде обработена правилно. Така че винаги трябва да почиствате меко върху твърдо. Това означава, че дебелината и здравината на основната мазилка трябва да са по-високи от тази на горната мазилка, така че вътрешната мазилка да не се напука или да се лющи. Точното време за сушене трябва да се спазва и за отделните слоеве.

Съвети и трикове Направи си сам, без подходящо професионално обучение в търговията със зидарии и мазилки, трябва да потърси съвет от професионалист в специализиран търговец на дребно, преди да реши коя мазилка е правилната.