Има ли смисъл изобщо алармена система?? И за кого?

Отново и отново възниква въпросът дали алармените системи са наистина необходими и полезни - или това е преувеличена защита. В тази статия ще разберете къде и как алармените системи могат да се използват разумно и на какво винаги трябва да обърнете внимание, когато ги използвате.

Алармена система като единствена защита

Алармената система не е подходяща като единствена защита срещу взлом. Много малко крадци намират алармена система като възпиращ фактор - само около половината от всички нарушители изобщо се отблъскват от алармена система.

  • Прочетете също - Коя алармена система е подходяща за мен?
  • Прочетете също - алармени системи: какво се отнася за амортизацията?
  • Прочетете също - Защита от взлом: колко важна е алармената система?

Това е така, защото повечето професионални взломи отнемат много по-малко време от времето за отчитане и внедряване. Опитните крадци знаят това. А сирените на открито така или иначе обикновено се игнорират - дори опитни крадци знаят това.

Механичната защита е наложителна

Кражбите особено се страхуват да не бъдат хванати при опит за взлом. Поради тази причина натрапникът не трябва да отнема твърде много време, за да нахлуе в сграда.

След около 5 минути неуспешни опити повечето натрапници се отказват от страх от откритие - освен ако не са на място, където не могат да бъдат забелязани при опит. Тук са особено рискови точки: гаражът и леките шахти.

Използване на алармени системи

Възможно е да има възпиращ ефект върху някои извършители, но това не винаги трябва да е така. Алармената система може да има смисъл като допълнителна защита, доколкото силно ограничава наличното време на крадеца. Това важи особено за системи, които докладват директно и предупреждават полицията.

Тук може да има смисъл и ако, по-специално, страничните входни врати, пред които извършителят може да прекара дълго време невиждано, също са обезопасени. Ако професионалистът може да пробие врата за 20 минути, те няма да се опитат, ако имат само около 10 минути свободни.

Важно за алармената система

  • Не забравяйте да потърсите съвет от експерт по сигурността, преди да купите
  • Вземете решение за разумни решения (контакти за врати, контакти за прозорци и детектори за движение (8,43 евро на Amazon *))
  • Купувайте само сертифицирани алармени системи, които са подходящи за вас (като правило това ще бъдат клас 2 = системи клас А)
Съвети и трикове Планирането на алармена система не е лесен въпрос; изисква много специалисти и преди всичко опит. За второ мнение се свържете с някой от съответните консултативни центрове - който познава извършителите, най-добре знае какво всъщност ги плаши.