Необходимо ли е разрешение за строеж за остъкляването на балкона??

Както е известно, почти всичко в тази страна подлежи на одобрение. В случай на последващо остъкляване на балкон, първо трябва да се провери дали за това може да се изисква разрешение за строеж. Освен това собствениците на кооперация също трябва да се справят със сдружението на собствениците на имота.

Показване на промяната на употребата

По принцип преустройството на балкона в малка зимна градина като промяна в употребата всъщност трябва да бъде съобщено и на сградата. Но това зависи преди всичко от размера на балкона. Разберете от какъв размер се изисква разрешение във вашата държава.

  • Прочетете също - Имате ли нужда от разрешение за строеж на балкон??
  • Прочетете също - цена на балкон
  • Прочетете още - Покривът за балкон

Защита на паметника

Ако сградата е обект на паметническа защита, в повечето случаи на външната фасада не може да се промени нищо. Дори и да означаваше значително увеличение на жилищната стойност и цената на имота. Тук първо трябва да поискате одобрение от органа за защита на паметниците.

Среща на собствениците

В жилищна сграда или в съоръжение със същите фасадни изображения се изисква разрешение от събранието на собствениците на съоръжението и за собственика. Ако някои други собственици на апартаменти са против, остъкляването няма да е възможно.

Ето защо, ако е възможно, качете други собственици на кооперации предварително на борда, например чрез евтини оферти. Много компании обичат да преобразуват няколко балкона и след това да намалят цената доста значително. В жилищен комплекс така или иначе трябва да се въздържате да го изграждате, тъй като в противен случай ще носите отговорност за последващи щети, причинени на съседите.

Какви разрешителни се изискват?

  • евентуално разрешение за строеж
  • Одобрение от събранието на собствениците
  • евентуално паметник
Съвети и трикове Освен всички разрешителни, първо трябва да проверите дали балконът изобщо може да понесе допълнителното тегло. Остъклението от истинско стъкло, заедно с конструкцията, придава голяма тежест на балкона. Строителният инженер е правилният контакт тук.