Съкратете щорите

В крайна сметка щорите са масово произвеждани готови продукти. Само в най-редките случаи жителите ще имат щора, направена по мярка. Въпреки че има някои стандарти за размерите на прозорците, които се използват до известна степен, те не са задължителни. Това означава, че щорите не винаги стават и трябва да се съкращават. По-долу ще разберете как можете да съкратите щората бързо и професионално по ширина и / или дължина.

Въпрос на късмет е щората да се побере на прозореца

Със сигурност има стандартни размери за прозорци. В крайна сметка обаче всяка къща е индивидуална. И затова размерите на прозорците често са индивидуално адаптирани към сградата. Така че може да се случи отново, че блайндът е твърде дълъг и трябва да бъде съкратен.

  • Прочетете също - Щори опънати
  • Прочетете също - Скъсяване на ролетна щора
  • Прочетете също - Регулиране на щората

В крайна сметка не изглежда добре, ако щорите не са напълно отворени, въпреки че са напълно удължени. По същия начин щорите, които се простират твърде далеч над широчината на прозореца, не изглеждат добре. Следователно можете основно да съкратите блайнда, както следва:

  • в ширина
  • по дължина

Съкратете ширината на щорите

За щори, които се движат в направляваща шина или с крайни парчета, прикрепени към ламелите, можете също да ги изрежете по размер. Ламелите се изрязват с подходящ трион (дърво, метал, пластмаса). След това ъглите се подават или шлайфат.

Проблем става с отворени ламели, които също могат да бъдат специално закръглени. Специализираната търговия и някои железарски магазини предлагат специални машини за рязане за това. Това означава, че формата на ламелите е запазена и няма отклонения между отделните ламели.

Съкратете дължината на щорите

Съкращаването на дължината на щорите обикновено е много по-лесно. След последната (долна) летва, на кордите, изтеглени нагоре, има ограничители. Можете да ги премахнете и след това да извадите толкова ламели, колкото ви е необходимо. След това запушалките се сглобяват отново и свръхдългият кабел се отрязва.

Съкратете шнура

Можете също да съкратите това за щори с шнур (който се навива върху опъната ролка). Като цяло трябва да имате предвид, че се прилага следното основно правило: Дължината на дърпащия кабел или кабела не трябва да надвишава 2,5 пъти размера (дължината) на прозореца. Под "Разкъсан затвор " описваме подробно как премахвате ролката, опъвате я, поставяте шнура и сглобявате всичко.

Съвети и трикове Ако промените са твърде масивни, може да искате да използвате щори по поръчка. Сега те се предлагат в интернет на атрактивни цени.