Job-futuromat: скоро ще направи работата ви?

С работата FutuRomat можете да тествате колко сте засегнати от цифровизацията.

В ежедневието, Алекса, Сири и Ко. вече малки задачи. Управлявате нашия календар, поръчвате продукти или четете рецепти преди. Така че практически това е - едно или другото може би се страхува, изкуствените интелигентности скоро могат да отнемат работата.
И това не е толкова нереалистично! Някои работни места могат дори да бъдат направени от компютри или компютърно контролирани роботи. На какви работни места се прилага напълно, към което отчасти и кои работни места трябва да бъдат извършени до 100% от хората, можете да прочетете тук.

Job-Futuromat: Работа, която може да се направи от роботи

  • Касиери и доставчици на карти

Тази работа съществува според работата Futuromat от фактурирането и събирането на задачите. Тъй като и двете вече могат да бъдат изпълнени от роботи или компютри, тази работа е 100% автоматична.

  • Машинно дърво механик

Работата футуромат също показва тази работа, тя е 100% автоматична. Шестте задачи управляват / експлоатацията на машината, технология на машината, технология на машината за инструменти, измерване и проверка, обръщане, фрезоване
Всичко може да се направи днес от роботи.

  • Електроника

Дори като електроника, роботът вече може да замени 100% днес. Задачите се състоят от електроника, електротехника и монтаж.

Работа-футуромат: работни места, които могат да бъдат направени в част от роботите

  • Продавачка

Работата на продажбията трябва да бъде 67% автоматична досега. Задачите консултации / подкрепата на клиентите и продажбите трябва да се извършват от хора. Индикатор, фактуриране, касиер и опаковки, от друга страна, вече може да направи компютър или робот.

  • Специалист - писмо и товарен трафик

Според работата-футуромат професията на специалист в областта на писмото и товарния трафик може да бъде взета над 60 процента от робота. Докато писмото и пратката все още трябва да се направи на ръка, робот вече може да се погрижи за фактуриране, платежни операции, както и пост и транспорт.

  • Управление на персонала

До 50%, работата в управлението на персонала според работата-футуромат вече може да бъде извършена от роботи. Дейностите, които не са автоматизирани, са контролиране, разработване и планиране на персонала, човешки ресурси, организационно развитие, бизнес администрация и кандидатстване.
Счетоводство, изчисляване, набиране, трудово право, социален закон, социалноосигурителен закон и избор на кандидати вече могат да завършат компютър или робот.

Job-Futuromat: работни места, които трябва да бъдат 100% от човека

  • Педагогер

Работата футуромат показва, че дейността на педагога е съставена от 7 задачи: родителска работа, развлекателни дейности, образование, премия, групова работа, предучилищна и образование и открит целодневна начална работа. Никой от тях не е досега автоматизиран. Следователно професията трябва да се направи 100% от хората.

  • Специалист - социална работа

Също така социалните работници не трябва непременно да се страхуват да бъдат заменени от роботи. 0 от 6-те дейности в тази професия са автоматизирани. Задачите включват: съвети за брака, семейството и живота, социалната работа, социалното управление, социалното образование, консултиране на социални грижи и образование.

  • Преводач или преводач

Професията преводач или преводач съществува в зависимост от работата Futuromat от задачите, които интерпретират / превода, превод на конференции / превод, последователно тълкуване, литературен превод, симултанен превод. Нито една от тези задачи в момента не може да бъде изпълнена от робот.

Job-Futuromat: Откъде идват данните?

Работата футуромат работи с помощта на базата данни, заемана Федералната агенция по заетостта. Базата данни съдържа, наред с други неща, дейностите на Германия запознат в Германия. Дали тези дейности могат да бъдат автоматизирани, определиха Института за пазара на труда и професионалните изследвания.
Повече за работата Futur доматите ще намерите на уебсайта на инструмента. Там можете да разберете и дали работата ви може да тече от робот днес.

Бизнес случаен: Дрес код за работата

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Джейн Шмит