Отделете кухнята - имате тези опции

Така наречените кухни за хранене често се вграждат в по-малки апартаменти. Това, което трябва да направи жилищното пространство да изглежда по-малко тясно, често се чувства неудобно. Прочетете тук какви опции трябва да преградите от отворена кухня.

Ядене в кухня и преграда

Връзката между кухнята и хола има своите предимства. Това прави много по-лесно обслужването на няколко гости и усещането за простор е много по-щедро, отколкото ако малка кухня е отделена от хола със стена.

  • Прочетете също - Изхвърляне на кухнята - имате тези опции
  • Прочетете още - Стенни облицовки за кухнята: тези възможности съществуват
  • Прочетете също - Ремоделиране на кухнята - имате тези опции

Поне оптичното разделяне е полезно и също изглежда много по-домашно, отколкото ако двете стаи се сливат една в друга без разделяне. По-долу сме описали няколко възможности за разделяне.

Оптично разделяне

В много случаи е достатъчно чисто оптично разделяне. По-специално в случай на U-образна или L-образна кухня, кухнята може да бъде настроена по такъв начин, че по-дълъг крак да почива отстрани на хола, като по този начин се създава естествено разделяне. Това създава "естествено" решение за брояч.

Например, цветът и структурата на подовото покритие могат да бъдат избрани по различен начин в двете стаи, което визуално създава много ясна разделителна линия, особено ако цветовете на мебелите също са избрани значително различни (например светлина за кухнята, тъмна за хола ).

Решения за брояч и бар

Друга, много естествено изглеждаща разделителна линия може да бъде създадена чрез изграждане на плот от страната на хола, който е прикрепен към кухнята.

Това също е много практично в малки стаи, поради няколко причини:

  • Това създава допълнително място за съхранение, което е лесно достъпно (напр. За мръсни парти съдове или неща, които просто трябва да приберете)
  • плотът може да се използва заедно с бар столове като зона за хранене или закуска, която е лесна за използване и ясна и е достатъчна за няколко души
  • Допълнително място за съхранение може да се създаде под плота (напр. Шкаф за вино или рафт за чаши и др.).)

Други решения

Възможни са и други оптични разделения:

  • разделител за стая, който може да се използва и като "шкаф за хол "
  • Щори или ламелни завеси, които разделят стаята
  • малки рафтове с половин височина, които могат да се използват и като скринове или рафтове за телевизори
  • задната стена на по-голям (триместен диван)
Съвети и трикове Когато планирате кухня за хранене, винаги бъдете отворени за няколко възможни решения. Наистина добра идея често се разкрива само след няколко опита за дизайн.