Изграждане на кухня с гипсокартон - трябва да имате предвид това

Понякога кухнята е отделена само от гипсокартон. Това често създава проблеми при настройването на кухнята. Как най-добре да настроите кухня на такива стени и на какво трябва да обърнете внимание, ще разберете в тази статия.

Проблеми с настройката на кухнята

Поставянето на кухненския бокс обикновено не създава големи проблеми. За да се установят необходимите връзки в гипсокартона, понякога са необходими допълнителни мерки (полагане на допълнително необходими тръби и линии вътре в гипсокартона)

  • Прочетете също - сглобяване на кухнята - трябва да обърнете внимание на това
  • Прочетете също - Постройте кухня - какво струва и защо е полезно
  • Прочетете също - Боядисване на кухнята в зелено

Обаче окачените шкафове, които трябва да бъдат прикрепени към гипсокартона по стабилен и сигурен начин, са много проблематични. Описваме възможностите за това в следващия раздел.

Закрепете стенните шкафове към гипсокартон

Гипсокартонът може да бъде направен с различни панели:

  • просто дъска рамка на шпилка
  • двойно ламинирана рамка на шпилка (две гипсокартон една върху друга)
  • OSB панели

Стенните шкафове не могат да бъдат здраво закрепени към гипсокартон. Една от възможностите би било да прикрепите стенните шкафове към самата носеща конструкция, или алтернативно към напречно прикрепена дървена летва, която е здраво завинтена към конструкцията на шипа.

При закрепването на дървената летва е от съществено значение да се гарантира, че тя е закрепена към рамката на шипа с достатъчно закрепвания, така че да е наистина стабилна. След това шкафовете, окачени на дървената летва, могат да се регулират по-късно, така че да са малко по-малко напред и вече да не се "обличат".

Дървена летвена рамка в стената

В много случаи, когато от самото начало е ясно, че на стената от гипсокартон по-късно ще бъде разположена кухня, обикновено се монтира фиксирана армировка от дървени летви в височината на стенните шкафове, към която след това могат да се завинтват стенните шкафове. Това също се нарича „монтаж на стенен шкаф“ сред гипсокартоните.

Укрепване с OSB плоча

При определени обстоятелства може да се вгради армировка и в зоната, където са прикрепени стенните шкафове - обикновено с помощта на OSB панел. Там закрепването на стенните шкафове с подходящи дюбели обикновено не е проблем.

Съвети и трикове Всеки път, когато имате възможност да настроите кухненски бокс до масивна стена, трябва да го направите. Ако сами издигате гипсокартон, просто осигурете необходимите армировки или скелета на подходящо място.