Обновяване на кухнята - какви са разходите?

Обновяването на кухнята винаги е много по-евтино от закупуването на нова. В тази статия ще разберете подробно какви разходи могат да бъдат направени при ремонт и кои мерки и техники са най-рентабилните.

Ремонтни работи

По принцип, ремонт на кухня е свързана с подновяване на работния плот, от една страна, и фасадите, от друга. След като това е направено, кухнята е колкото нова, поне визуално.

  • Прочетете също - Боядисване на кухнята - какви са разходите?
  • Прочетете още - Скелета: Тези разходи са направени за скелета
  • Прочетете също - Боядисване на кухнята в зелено

Може да се извърши и техническо обновяване - можете да замените и замените устройства и фитинги. Цената на такава модернизация зависи от качеството на закупеното от вас оборудване - то не може да бъде количествено определено общо.

Най-евтиният вариант за ремонт

Най-евтиният начин за обновяване или препроектиране на кухня със сигурност е напълно да обвиете кухнята. Както работният плот, така и предната част могат да бъдат фолирани.

И в двата случая трябва да се съобразите с разходи от около 30 евро на работен метър кухня. Има и някои отпадъци, които можете да използвате за други цели.

По този начин кухня с дължина 2,50 м може да бъде визуално подновена на цена от около 150 евро и много малко усилия.

Други възможности

Други опции са по-сложни и по-скъпи:

  • Подновяване на работния плот
  • Боядисване на фронтовете
  • Размяна на фронтовете

Подновяване на работния плот

Подновяването на плота не трябва да е твърде скъпо. С евтините работни плотове можете дори да бъдете по-евтини в отделни случаи, отколкото при фолиране - но усилието винаги е значително по-голямо.

Цените на кухненските плотове започват от около 10-20 EUR, плюс разходите за рязане и залепване на изрязаните ръбове.

Боядисване на фронтовете

Разходите, направени за това, зависят от използваната система за боядисване. При грунд, грунд и покритие обаче разходите понякога могат да бъдат по-високи, отколкото при фолиране. Във всеки случай усилията са по-големи и в много случаи резултатът е по-малко качествен, отколкото при фолиране.

Размяна на фронтовете

Кухненските фронтове също могат да бъдат напълно заменени. За тази цел се използват фронтове по поръчка. Цената за това е относително висока и си струва само с наистина висококачествени кухни.

Съвети и трикове Винаги имайте предвид, че когато фолирате, подновявате само външната страна на вратите - оригиналният дизайн се запазва отвътре. Фолирането на вътрешността на кухненските шкафове и врати обикновено не си струва.