Реконструирайте кухнята - имате тези опции

Кухня, която се развива от години и която вече не изглежда толкова модерна, в много случаи може да бъде превърната в истински привличащ вниманието. Това е по-евтино от закупуването на нова кухня - и често превръща вашата собствена стара кухня във впечатляващо еднократно парче. В тази статия показваме какви интересни опции има.

Редизайн на кухнята

Първо, вдъхновете се от съвременните кухненски дизайни и списания. Погледнете дизайна на кухнята и помислете какво ви харесва.

  • Прочетете също - Разкрасете кухнята - можете да го направите
  • Прочетете също - Изхвърляне на кухнята - имате тези опции
  • Прочетете също - Отделяне на кухнята - имате тези опции

Индустриалният дизайн и реколтата са много на мода, както и ясните, намалени форми и черно-белите дизайни.

Цветни концепции

За да модернизирате кухнята си, първо можете да опитате да приложите цветови концепции. Кухненският дизайн в еднороден цвят изглежда хармонично и води до добре заоблен цялостен дизайн.

Изградете дизайна на кухнята си около централен цвят и се опитайте да съчетаете цвета и индивидуалните контрастни цветове, доколкото е възможно:

  • стени
  • Подове
  • Текстил като завеси, дамаски
  • Декоративни предмети

Модернизирайте кухненския бокс

Кухненският блок също може да се променя по отношение на цвят и външен вид. Най-добре е да използвате прозрачни фолиа за това. Можете да увиете както предната част на кухнята, така и работния плот. Трябва да изчислите около 30 EUR на работен метър кухня - следователно мярката за модернизация може да бъде приложена сравнително евтино.

Включете новия си кухненски дизайн в централната цветова схема: Можете или да преработите кухненския модул, за да съответства на цветовата схема на стаята, но също така да създадете умишлен контраст с останалата част от стаята.

Можете също така да промените структурата на кухненския модул - например да премахнете окачените рафтове и да ги замените с отворена рафтова система или да добавите бар за закуска.

Сменете мебелите

Опитайте се да намерите по-добро място за вашата трапезария, евентуално премахнете мебели, за да разхлабите атмосферата в стаята. Експериментирайте с различни разположения на мебели, докато атмосферата ви хареса.

Стени и под

Като крайна точка можете да помислите дали искате да поставите ново подово покритие в хода на ремонта на кухнята, или искате да промените цвета на стената или дизайна на стената.

Изберете дизайни, които да хармонизират с вашия ремонт, вашата цветна концепция и новото разположение на съоръжението.

Съвети и трикове Когато проектирате стената, помислете и за стенни покрития или стенни облицовки - като облицовъчни тухли в естествен камък. За индустриален дизайн тухлената или бетонната оптика е по-подходяща за стени и подове.