Кухня и Фън Шуй - на какво трябва да обърнете внимание?

Фън Шуй е древна теория за хармонията от азиатския район, която се занимава с оптималния дизайн на жилищните пространства. Целта е енергиите да се използват колкото е възможно повече и не са загубени. Кои съвети има за кухненския обект и кухненски дизайн, прочетете тук.

Кухня като основна стая

Фън Шуй преподавател, който между другото вече е използван непроменен в продължение на хиляди години, вижда кухнята като една от основните мечти на жилищна площ. Тук се приготвя храната, която ни доставя - това е едно от наистина важните места в апартамента. За азиатците пространството има и "трансформиращ" ефект: храни се трансформират от суровата им съставка в ядливи ястия ".

  • Също така четете - изберете стената за кухнята на правилата на Фън Шуй
  • Също така четете - кухня и ергономичност - какво трябва да обърнат внимание
  • Също чета - кухненска четка зелена

Въпреки това, за да може кухнята да изпълни оптимално тази функция, нейният дизайн трябва да бъде разгледан съответно. Има няколко основни правила, които могат да се използват за това.

Не с гръб към вратата

Както във всяка друга стая, не бива да вършите работата си в кухнята с гръб към вратата. Това отвлича вниманието и намалява концентрацията. Следователно кухненският бокс трябва да бъде планиран по такъв начин, че да не е точно срещу вратата на кухнята.

Конфликт пожар-вода

Колкото и практично да изглежда съвместното съществуване на печка и мивка на пръв поглед - доктрината Фън Шуй не смята, че това изобщо е добро. Прякото съпоставяне на противоположните елементи огън и вода се разглежда като дисхармонично и "напрегнато" - което от своя страна се прехвърля на хората в кухнята.

Обезвредете ръбовете

Кръгли маси, заоблени рафтове, без "блокиране " изпъкнали ъгли и ръбове: това също е част от добрата кухненска концепция във Фън Шуй. Това избягва смущения в потока на енергия, а също така насърчава хармонията и комуникацията в кухнята.

Избор на цвят

Леките, фини и приятелски цветове са предпочитани във Фън Шуй за кухнята. Неутралните цветове са светлосиви, бели и кремави цветове. Това важи и за цветовете на стените. Можете да добавите цветни пръски като контраст, но избягвайте твърде силни цветове, ако е възможно (особено силни червени и сини). Стайните растения и естествените материали, от друга страна, насърчават хармонията, ако се използват пестеливо.

Съвети и трикове Следното се отнася за местоположението на кухнята: нито точно в центъра на къщата, нито изнесени (например в разширение). И двете нарушават баланса в къщата.