Разкрасете кухнята - можете да го направите

Ако кухнята изглежда малко старомодна и непривлекателна, време е да се заемете с преобразяване. В нашата статия ви показваме какво можете да направите с малък бюджет и какви опции имате.

Възможни действия

Има няколко начина за разкрасяване на кухнята:

  • Прочетете още - Стенни облицовки за кухнята: тези възможности съществуват
  • Прочетете също - кухненски стени от газобетонни блокове
  • Прочетете също - Ремоделиране на кухнята - имате тези опции
  • Опаковане на кухнята в нов дизайн
  • Препроектиране на кухненската стена
  • нов интериорен дизайн

Фолиране на кухнята

Вградена кухня, която вече не е подходяща визуално или не е красива, не е задължително да бъде заменена незабавно. С фолиа, както челата, така и работният плот могат да бъдат проектирани и подправени във всеки дизайн.

Обикновена бяла вградена кухня за нула време може да се превърне в много висококачествен кухненски модул с фронтове в декор от истинско дърво и работен плот от гранит.

Разходите за повторно опаковане са ограничени: предната част и работният плот струват около 60 евро на работен метър кухня. Опаковането отнема малко време и изисква само малко умение и обикновено помощник.

Препроектиране на кухненската стена

В много случаи задната стена на кухнята е покрита с плочка - или изобщо не е защитена. Нова плочка си заслужава само в много малко случаи. Имате различни опции за препроектиране или сводничество на плочката с плочки:

  • Стикери за плочки
  • непрекъснати пластмасови фолиа, евентуално със фото мотиви
  • Тухлена стенна облицовка за вътрешна употреба (напр.Б. Каменна визия)
  • Пластмасови плочи за монтиране върху плочката с плочки

Така че има многобройни опции за подсилване и сводничество на задната стена на кухнята. Стикерите за плочки се предлагат от около 15 EUR на м², подходящи са и за покриване на повредени плочки (пукнатини, пукнатини, дупки). Тухлените облицовъчни тухли също могат да бъдат опция при непокрити задни стени - те просто са залепени към стената с лепило за плочки. Но внимавайте за облицовъчни тухли, които са лесни за почистване и преди всичко лесни за почистване.

Нов интериорен дизайн

Не само самия кухненски блок, но и стаята може да бъде своден. Това може да се направи с нов интериор или промяна в интериорния дизайн (например селска къща или индустриален облик).

Нов цвят на стената или ново подово покритие също са начин за подобряване на външния вид на стаята доста лесно.

Съвети и трикове Оставете се да се вдъхновявате от модерния дизайн на кухнята. С помощта на фолио можете също да копирате всеки дизайн от модерна кухня и да го прехвърлите във вашия кухненски бокс.