Кухненски плот като маса - това работи?

Творческите решения са особено търсени в кухни с ограничено пространство. Проектирането и използването на кухненския плот като маса е един от тях. Тази статия ви показва как да направите това и какви предимства носи.

Възможности за използване

Кухненският плот е много здрава повърхност, която може да се използва като лесна за почистване маса. Освен това, поради нормалната височина на кухнята, тя винаги е подходящата височина за удобна маса.

  • Прочетете също - Полиране на кухненски плотове
  • Прочетете също - Ремонт на кухненски плот
  • Прочетете също - Реновиране на кухненски плотове

Има няколко решения за използване на работния плот като маса:

  • Удължаване на кухнята
  • добавете допълнително ъглово решение
  • поставете допълнителен работен плот (парично решение)

Удължаване на кухнята

Ако все още имате малко място отстрани на кухненския модул, можете просто да монтирате по-дълъг кухненски плот. След това можете просто да подпрете изпъкналата част с крак на маса, поставен отдолу на правилната височина, или с „буза“, конструирана от кухненския плот.

Тъй като под изпъкналата част няма основни шкафове, можете да използвате издатината много удобно като маса. Дълбочината от 60 см го прави използваем като маса за хранене за двама души.

Можете също да използвате частта като малко работно място в кухнята, след което можете да приберете работните прибори в малък контейнер за ролки, пъхнат отдолу. Ако е необходимо, масата след това може да се използва като допълнителна работна повърхност за кухнята. Във всеки случай това създава много спестяващо пространство решение за трапезария или работна зона.

Добавете допълнително ъглово решение

Ако вашата кухня е вградена в ниша, обикновено няма да имате място отстрани. Можете, разбира се, да проектирате същото решение, както е описано по-горе, ако не просто разширите кухнята допълнително, а зад ъгъла.

Работният плот, свързан в ъгъла, отново може да служи като маса за хранене или като малко работно място. В някои случаи е възможно да го използвате и като разделител на стаята, като в този случай можете да изградите и няколко отворени рафта за съхранение под удължения работен плот, за да използвате оптимално наличното пространство.

Прикрепен работен плот (решение за бар)

С отделно стоящите кухненски модули можете да компенсирате и работен плот на кухнята слагам. Това създава допълнителна площ над кухненския модул с бар столове

Съвети и трикове Винаги мислете колко място за съхранение всъщност имате нужда от вашата кухня. Кухните често се планират твърде големи и това винаги взема своето, особено в малките стаи.