Кухненски плот от стъкло - каква цена трябва да очаквате??

Работните плотове от закалено защитно стъкло са един от специалните материали, използвани в кухните. Те придават на кухнята много благороден характер. Можете да разберете какви цени трябва да очаквате за плотове от такива материали в тази статия.

Версии за стъклени плотове

Работните плотове на ESG могат да бъдат в естествен цвят, оцветени или отпечатани. Повърхността може да бъде покрита с матово или сатенено покритие. Всички тези варианти оказват влияние върху цената на плота.

  • Прочетете също - бетонен кухненски плот - каква цена да очаквате?
  • Прочетете също - Плот за кухнята - каква цена да очаквате?
  • Прочетете също - Нарежете кухненските плотове по размер - с какви разходи трябва да се съобразите?

Освен това дебелината на стъклото, използвано за кухненския плот, играе роля в цената. Обичайните дебелини на стъклото са

  • 8 мм
  • 10 мм или
  • 12 мм

За най-големите дебелини на стъклото трябва да изчислите ориентировъчна цена от около 600 - 700 EUR за работен метър кухня. По-ниските дебелини на стъкло или нива на подпрогражденията могат лесно да бъдат по-евтини, специални дизайни (например, използване на бяло стъкло за реализиране на печат без зелено гравиране) правят цената често дори по-висока.

Обяснение за високата цена

Стъклените плотове трябва да бъдат много сложни. Производството за измерване осигурява високи разходи и големи усилия на производителя. Откъсците трябва да бъдат планирани с точно.

Следователно всеки стъклен работен плот е индивидуално производство на кухненски бокс и съответно скъпо. Същото се отнася и за конкретни плотове - но изходният материал е много по-евтин, а също и по-лесен за обработка (кастинг във формуляри). Това обяснява защо дори и висококачественият бетон работи само около половин разходи.

Допълнителни разходи

Със стъкления плот освен чистата цена на плочата има и някои допълнителни разходи:

  • Разходи за транспорт / доставка
  • Разходи за монтаж
  • Планиране и оразмеряване на разходите

Трябва да вземете предвид тези разходи. Те обаче могат да бъдат много различни в зависимост от производителя.

Транспортирането на стъклената плоча, която се произвежда като цяло, е възможно само с много усилия сами. Сглобяването трябва да се извършва от специалисти, за да се избегне повреда на скъпата стъклена плоча.

Съвети и трикове В зависимост от производителя се прилагат и определени максимални дължини. Като правило те са между 3,5 м и 4 м. Може да бъде интересно и интегрирането на поле за затопляне в работния плот - или керамичния плот.