Подмяна на кухненския плот - какви са разходите?

Плотът в кухнята е първото нещо, което поглеждате. Ако записът е стар или изтъркан или ако вече има някакви грозни щети, най-добре е да го замените. Можете да прочетете за разходите, които това може да причини в тази статия.

Разходи за подмяна на работния плот

В много случаи разходите и усилията, свързани с подмяната на плота, се подценяват. Начинанието понякога може да стане наистина скъпо. По-нататък ние накратко представяме решение за много рентабилно обновяване на работния плот.

  • Прочетете също - Подмяна на кухненския плот
  • Прочетете също - Нарежете кухненските плотове по размер - с какви разходи трябва да се съобразите?
  • Прочетете също - Смяна на кредитора: Тези разходи са направени за промяна на поземления регистър

Трябва да очаквате следните разходи:

  • цената на нов работен плот (ориентировъчни цени можете да намерите тук)
  • Разходи за транспорт и доставка на кухненския плот
  • Разходи за демонтиране на старата плоча (ако не го направите сами)
  • Разходи за адаптиране на новата плоча (скъсяване, изрязване на отвори, евентуално. Адаптирайте се към стената)
  • Разходите за сглобяване на новата плоча и преинсталиране на печката и мивката
  • Разходи за ъглови фуги и запечатване на панела

Ако свършите работата сами с обикновен панел в магазина за хардуер, разходите остават в разумни граници. Това обаче не е възможно във всички случаи - обикновено не можете сами да транспортирате работни плотове от гранит, бетон или стъкло, нито да ги инсталирате сами. Във всеки случай трябва да очаквате високи допълнителни разходи при подмяна на кухненския плот.

Допълнителни разходи за монтаж

За прорязване на дупки трябва да изчислите около 15 - 30 EUR за отвор, когато купувате панела в железарски магазин, съкращаването е безплатно на повечето пазари. Ако все още се нуждаете от канали за фрезовани връзки (ъглови връзки) или подобни допълнителни услуги, това може да бъде дори по-скъпо.

Монтаж от специалист

Ако оставите професионалист да извърши настройката и монтажа на плочата, цената ще бъде малко по-висока. По принцип изрязването на дупки струва около 20 EUR - 40 EUR, за извършване на ъглови връзки и приспособяване на панела трябва да изчислите допълнителни разходи, в допълнение към които често има фиксирана такса за пътуване.

Повече информация за това можете да намерите в тази статия.

Съвети и трикове, особено ако имате ъглова кухня или задната стена на кухнята не е права, извършването на корекции може да отнеме доста време. Но винаги можете да използвате стария си кухненски плот като шаблон за изрязване на новия. Просто прехвърлете измерванията.