Вградете кухненски плот - заслужава си?

Кухнята често е достатъчно скъпа - така че настройването на кухнята често е добър начин да спестите разходи. Мнозина също се опитват да инсталират сами работния плот. Можете да прочетете в тази статия дали това си струва и какви разходи трябва да очаквате за сглобяването.

Настройте сами кухнята?

Ако сте закупили кухня, бихте искали да спестите високите разходи за монтаж, в много случаи кухнята се транспортира и сама, за да намалите малко общите разходи.

  • Прочетете също - Инсталиране на кухненски плот
  • Прочетете също - Нарежете кухненските плотове по размер - с какви разходи трябва да се съобразите?
  • Прочетете също - Полиране на кухненски плотове

Изграждането на кухня самостоятелно в никакъв случай не е безпроблемно. Изискват се много добри ръчни умения, също се изискват известни умения и опит. В повечето случаи си струва да бъде построена кухнята.

Сглобете сами работния плот

Дори когато сглобявате работния плот, човек често трябва да очаква непредвидени трудности. Дори когато режете кухненския плот, обикновено сте по-добре с професионална работа. Има няколко причини за това:

  • липса на професионални инструменти
  • Производство на така наречените прорези
  • Трудности при осъществяване на ъглови връзки

Липса на професионални инструменти

Като правило не можете да получите чист разрез с мозайката. Прободният трион не е проектиран да прави точно рязане. Изисква се поне ръчен циркуляр (108,00 евро в Amazon *) или още по-добре настолен трион (159,00 евро в Amazon *). Същото важи и за рязанията с митра.

Производство на прорези

Необходимо е да се изрежат прорези, ако задната стена на кухнята не е напълно права или в ситуации на монтаж под ъгъл. Правилното рязане на прорези е много професионална работа, а монтирането на кухня, прилежно към наклонена задна стена, е още повече. Тук във всеки случай сте по-добре със специалист, ако самият вие не сте такъв.

Трудности при осъществяване на ъглови връзки

Митрените, но и връзките с плоски дюбели, често се провалят с правилния инструмент. Фрезоването на жлебовете е възможно само с професионално оборудване, а ъгловите връзки на кухненския плот трудно могат да бъдат направени чисто и професионално като лаик.

Съвети и трикове За изрязване обикновено трябва да очаквате между 20 EUR и 40 EUR на изрезка от специалиста на място. Нарязването на дължина, ъгловите връзки и сглобяването на плота са на еднакво високо ниво на цената.