Нарежете кухненския плот по размер - с какви разходи трябва да се съобразите?

При рязане на работен плот по размер не трябва да се допускат грешки - и рязането трябва да бъде много точно. Поради това в много случаи е препоръчително кухненският плот да бъде изрязан по размер. В тази статия можете да прочетете за разходите, които обикновено могат да се очакват за това.

Необходими работи по рязане на плота

При рязане на плота могат да се изискват различни задачи.

  • Прочетете също - Изрязване на кухненски плот
  • Прочетете също - Смяна на кухненския плот - какви са разходите?
  • Прочетете също - вградете кухненски плот - заслужава си?
  • Съкратете работния плот до правилната дължина
  • Направете изрез за печката
  • Направете изрез на дупка за мивката
  • Производство на така наречените прорези (за ъглови или наклонени задни стени на кухнята)
  • Фрезоване на жлебове за плоски дюбелни връзки (т.нар. Ламело) или други фрезовани ъглови връзки
  • Окантоване на ръбове (не винаги е необходимо)
  • Довършителни ъглови връзки за работни плотове, които преминават през ъгъла

Не е необходима цялата работа във всеки случай. В много случаи обаче работата по рязане води до постоянно високи усилия.

Нарежете в магазина за железария

Ако купувате работния си плот в железария, обикновено можете да го съкратите до правилната дължина безплатно. Отворите за отвори или подготовката за специални ъглови връзки (плоски дюбели, фрезови канали) обаче обикновено се заплащат. Като ориентировъчна цена можете да изчислите около 15 EUR - 20 EUR за всеки отделен изрез.

Специалните прорези или фрезоване на канали могат да бъдат по-различно скъпи. Изрязването на прорези до необходимите размери също често е доста скъпо в зависимост от магазина за хардуер.

Рязане на място

Можете също така да направите панел, изрязан по размер на място - например от дърводелец. За най-често необходимите изрези за отвори и скъсяване на плочата разходите обикновено са само малко по-високи, отколкото в магазина за железария.

По принцип изрязването на дупки струва между 20 и 40 евро, но често има и пътни разходи. Предимството на рязането на място е, че още по-малки, необходими корекции (като настилки или изрязване на работния плот, съответстващи на наклонена кухненска стена) може да се направи доста лесно и точно точно. Също така връзките могат да бъдат направени директно от специалистите в областта, ако са необходими.

Съвети и трикове Изрязването на работните плотове с мозайката рядко е възможно, тъй като мозайката не може да работи точно направо (това се дължи на вашата конструкция). Ръчна кръгла трион (108,00 € в Amazon *) е абсолютно необходима за такива заготовки. Можете също да ги монтирате на маса.