Промяна на кухненския кран -, така че е направено

Кухненските фитинги могат да имат доста различен живот - в някакъв момент клапанът е дефектен и трябва да бъде заменен. Разбира се, фитингите могат също да бъдат обменяни срещу по-висококачествени и по-добре изглеждащи модели. Как се прави това, нашият принос ви показва.

Причини за обмена

Простите фитинги с два копчета обикновено трябва да обменят само. Те са много прости и здрави структурирани и можете да ги поправите с почти всички щети. За единичен лост обаче това не винаги е толкова лесно - тук често е обмен най-доброто решение, особено тъй като много от тези фитинги не могат да бъдат разглобени.

  • Прочетете също - Кухненски кран: Как да смените касетата?
  • Прочетете също - Кран за кухня: Как да смените уплътнението
  • Прочетете също - Кран за кухня: високо налягане или ниско налягане?

Друга причина за обмен, разбира се, може да бъде преминаването към по-добре изглеждащ или по-качествен модел. В този случай определено трябва да запазите стария кран - в случай на повреда все още ще имате действащ резерв.

Подмяна на фитинга - стъпка по стъпка

  • Резервен фитинг
  • Гаечен ключ за тръби
  • кофа

1. затваряща вода

Изключете напълно ъгловите клапани и също така затворете основния кран за вода, за да бъдете на сигурно място. Оставете крана да изсъхне и се уверете, че няма повече вода. Винаги бъдете много внимателни в този момент, в противен случай съществува риск от много сериозни щети от водата.

2. Демонтирайте стария клапан

Разхлабете връзките на свързващите маркучи от ъгловите клапани. Най-добре е да хванете капеща вода в кофа, поставена отдолу. Разхлабете гайката под фиксиращата шайба и извадете фиксиращата шайба под мивката. Вече можете да издърпате стария фитинг нагоре и навън.

3. Поставете нов фитинг

Отстранете закрепващата шайба от новия фитинг, като първо разхлабите гайката. Поставете фитинга отгоре и го фиксирайте временно. Свържете фитинга към ъгловите клапани, като се уверите, че връзките не се накланят и че уплътненията са правилно разположени между тях.

4-ти. Подравнете и тествайте

Подравнете свързания фитинг точно и затегнете гайката под закрепващата шайба. Отворете основния кран и ъгловите клапани и оставете водата да тече поне 10 минути. Проверете за стягане.

Съвети и трикове, преди да поставите стари фитинги "в резерв", трябва най-добре да ги оставите в скали.