Кухненски кран: Как да смените касетата?

С много еднофункционални фитинги е възможно да смените касетата. Можете да разберете за какво е това и как работи в тази публикация. Освен това, на какво винаги трябва да обърнете внимание и откъде можете да вземете касети, които да сменяте за отделни фитинги.

Смяна на касети

Не всички смесители с един лост са предназначени за смяна на патрона. Това обаче се отнася за повечето висококачествени модели. За тези модели можете да получите подходящи резервни касети от производителя или от специализирани санитарни дилъри.

  • Прочетете също - Сменете кухненските кранове - така се прави
  • Прочетете също - Кран за кухня: Как да смените уплътнението
  • Прочетете също - Кран за кухня: високо налягане или ниско налягане?

Необходима е подмяна на патрона, ако кранът тече или вече не работи. Голяма повреда, която възниква, може да бъде отстранена доста лесно чрез подмяна на касетата.

Купете касети

За висококачествени фитинги от първокласни производители обикновено трябва да изчислите между 20 и 30 евро за патрона. За други модели можете също да получите касети като замяна от пластмаса, често за 8-10 EUR. Замените за първокласни модели обикновено се предлагат в магазините до 30 години - при по-старите модели често е трудно.

Винаги се уверявайте, че касетите се вписват точно - най-добре е да вземете старата касета със себе си, за да сравните всички връзки.

Подмяна на касетата - инструкции стъпка по стъпка

  • Резервна касета
  • отвертка
  • малък нож (възможно.)
  • Ален ключ (възможно.)

1. затваряща вода

По време на работа затворете ъгловите клапани и, за да бъдете сигурни, и главния клапан. Оставете крана да изсъхне и се уверете, че повече вода не може да проникне. Този момент е винаги важен, тъй като водата в тръбопроводите може да излезе при високо налягане, ако не бъдат затворени.

2. Отворете клапана

Това може да се направи по различен начин в зависимост от монтажа. В много случаи ще намерите капачка, която трябва само да я премахнете. В други случаи ключалката може да бъде разположена на гърба на фитинга. Обърнете внимание на инструкциите на производителя.

3. Сменете касетата

Развийте капака на патрона (ако има такъв). Вече можете просто да развиете касетата и просто да я смените. След това сглобете крана обратно и го тествайте малко след включване на водата.

Съвети и трикове Касетите често могат просто да се калцират. Ако това се случва често, трябва да помислите и за начини за омекотяване на водата в домакинството. Това често спестява много скъпи ремонти, също и в други области (пералня, кафе машина и т.н.)